Træolie


{{ totalProductsCount }} varer

{{ totalProductsCount }} vare

Inkl. fragt

{{ product.preUnitPrice }}/{{ product.unit }}

{{ product.price }} /{{ product.unit }}

{{ product.alternativePriceInclVat }}/{{ product.alternativePriceUnit }}

{{ product.price }} /{{ product.unit }}

{{ product.alternativePriceInclVat }}/{{ product.alternativePriceUnit }}

Webshop Butik
Der er ingen varer der matcher dette filter

Træolie til pleje af udendørs træværk og havemøbler af træ

Havemøbler af træ, terrassebrædderne og det hjemmebyggede redskabsskur af planker kan nemt komme til at lide under de skiftende danske vejrforhold, som året rundt byder på piskende regn, kraftig vind og bagende sol. Hvis du er glad for dine udendørs opholdsmiljøer og gerne passe godt på træværket, så er det nødvendigt jævnligt at give det et lag træolie, så træværket kan fortsætte med at være modstandsdygtigt overfor vind og vejr. 

Træolie til udendørs brug beskytter ikke bare træet, det har også den effekt, at det giver en frisk glød til trist og falmet træ, og man vil tydeligt kunne se forskel på træ før og efter en tiltrængt oliebehandling. Stort set alle udendørs trækonstruktioner behøver vedligeholdelse, og særligt havemøbler, der flittigt bliver brugt, eller som står ude året rundt, har brug for en kærlig hånd. Vi har gjort det nemt for dig at få behandlet træværket, også uden at det koster en bondegård, for vi har træolie til beskyttelse og vedligeholdelse af alt træværk til lavpris hver dag, til forskellige konstruktioner og sorter - også til lærketræ og mere eksotiske sorter. Hos jem & fix finder du et kvalitetssikkert udvalg af træolier, der yder en god træbeskyttelse imod slid, fugt og råd.

GORI træolie – perfekt til det skiftende, skandinaviske klima

GORI udvikler og fremstiller kvalitetsprodukter til vedligeholdelse af udendørs træværk, der kan bruges til træterrasser, havemøbler, plankeværk, havelåger og meget mere. Når der tales om træolie og træbeskyttelse, så er GORI er et af de bedst kendte mærker herhjemme, og det skyldes utvivlsomt, at når du køber GORI, så er du sikker på at få et kvalitetssikkert produkt med hjem, der er udviklet på baggrund af den nyeste viden på området. GORI koster lidt mere at anskaffe sig, men træet vil takke dig, da kvaliteten viser sig med årene. Derudover har GORI et stort udvalg af specialolier, som gør det nemt at finde den helt rigtige olie til beskyttelse af dit udendørs træ. 

Find den GORI olie, der passer bedst til dit projekt

Hvis du er på udkig efter GORI træbeskyttelse, så behøver du ikke at søge længere. Her på siden finder du nemlig et bredt udvalg af træolier til vedligeholdelse af forskellige trækonstruktioner og -sorter, så her kan du med sikkerhed finde en transparent eller farvet olie, der passer til netop dit projekt. Vi har bl.a. de populære varianter GORI 303 til træterrassen og GORI 307 til havemøblerne:

GORI 303 er en transparent træbeskyttelsesklassiker til træterrasser, der fås i en række af flotte, tidløse farver, som beskytter terrassen imod vand og snavs, hæmmer forekomsten af skimmel og fremhæver træets naturlige struktur. 303 kan bruges til trykimprægneret træ samt eksotisk træ som teak, nyatoh og bangkirai.

GORI 307 er en transparent træolie, som er særligt udviklet til beskyttelse af havemøbler af træ. 307 fås ligeledes i en række flotte, tidløse farver, som plejer og beskytter træet i dybden og øger dets modstandsdygtighed over for årets skiftende vejrfænomener. Træhavemøbler friskes op og får glød af GORI 307, og de har særligt behov for beskyttelse, hvis møblerne står utildækkede i regnbyger og bagende sol. Denne type havemøbelolie fra GORI fremhæver træets naturlige glød, og den er velegnet til trykimprægneret træ såvel som tidligere behandlet træ.

Træolie med farve beskytter havemøblerne imod solen

Havemøbler af træ er både flotte og klassiske at have stående på terrassen samt meget holdbare, hvis træet altså bliver renset, plejet og olieret efter behov. Hvis dine træmøbler er begyndt at se triste ud i farven eller har fået snavsede belægninger, så er det nok på tide med en god omgang træolie, så møblerne kan få gløden tilbage.

Træolier findes i klare og farvede udgaver samt til forskellige træsorter og formål, så du kan finde den helt rigtige olie til netop dit træværk. Farvede træolier sætter ikke bare et flot præg på træet, pigmenterne i farvet træolie beskytter faktisk træet imod solens UV-stråler i langt højere grad, end klar træolie gør. Så udover at give nyt liv til triste havemøbler, så har træolie med farve en mærkbar effekt for træets holdbarhed. Der er derfor flere gode grunde til at vælge en træbeskyttelse med farve. Vælg en farve olie, som passer til din stil og dit hjem og sæt et personligt præg på dine udendørs arealer.

I vores sortiment finder du flere træolier til udendørs træmøbler, så du trygt og hurtigt kan gå i gang med at friske havemøblerne op. Find det rette produkt her på siden eller i din lokale jem & fix.

Rengøring før oliering

Når sommeren går på hæld, er der mange, der flytter deres havemøbler i læ for vinteren uden at gøre mere ved dem, men hvis du godt kunne tænke dig at hive et lige så flot sæt havemøbler frem igen, når foråret står på spring, så er sensommeren et oplagt tidspunkt at give møblerne en kærlig hånd med lidt olie.

Det eneste, du behøver at gøre, er at give havemøblerne en omgang trævask, lidt let slibning, hvis de trænger, og afsluttende påføre olien, der genopfrisker og forsegler træet. Fordelene ved denne rutine er, at du fjerner snavs og belægninger fra træets overflade, der ellers ville kunne udvikle sig til skimmel og råd, og samtidig sikrer du også dine havemøblers modstandsdygtighed overfor snavs, vand og sol i den kommende sæson. Hvor ofte du behøver at oliere dine udendørs træmøbler afhænger bl.a. af, hvor meget de bruges, og hvordan de opbevares.

For at se en trin-for-trin guide til, hvordan havemøblerne friskes op med rengøring og olie, så kan du finde et link til vores begyndervenlige Fix det selv-vejledning lige her.

Tørre, overskyede sommerdage står i træoliens tegn

Når du skal i gang med at påføre udendørs træolie, så er det er god idé at vælge en overskyet dag med moderat luftfugtighed og ikke alt for høje temperaturer, for at give terrassen, plankeværket eller havemøblerne de bedste vilkår for at tage imod olien. Du bør undgå at påføre træbeskyttelse på en dag med høj sol eller varme, da du ellers risikerer, at olien tørrer for hurtigt og derfor ikke trænger ordentlig ind i træet. Når olien ikke trænger langt nok ind i træet, så opnås den ønskede beskyttelseseffekt ikke, og dit udendørs træværk vil derfor være mere modtageligt overfor vind og vejr. Tørre dage uden sol, er derfor oplagte dage at bruge til at male med træolie. 

Husk at måle fugtigheden i træet, inden du behandler med træolie

Før træbehandlingen begynder, bør du måle fugtindholdet i dit udendørs træværk – dette kan nemt gøres med en fugtighedsmåler, som meget præcist kan vise, om træet er tørt nok til behandling. Træets fugtindhold må nemlig ikke være særligt højt, og derfor er det bedst, hvis træværket ikke har fået regn i ca. en uge op til behandlingen med træolie. Derudover bør du også sikre dig, at vejret holder tørt i den efterfølgende tørreperiode. Hvis terrassen eller havemøblerne trænger til at blive vasket af, så skal du huske at klare dette i god tid, inden træolien skal påføres, så fugten kan fordampe.

Læs altid brugsvejledningen på dit træbeskyttelsesprodukt, inden du går i gang med arbejdet og følg fremgangsmetoden nøje for det bedste resultat.

Giv din træterrasse de bedste betingelser med en god terrasseolie

Træterrasser er udsat for slid hele året, så den vil sandsynligvis trænge til olie lidt oftere end andet træværk. Hvis træterrassen får lov til at tørre ud, så bliver den ru i overfladen med splinter og bliver mindre modstandsdygtig overfor fugtindtrængen og dermed mere modtagelig overfor svampeangreb. Der er derfor god grund til at gribe ind med olie, før det sker. Terrasseolie har generelt den effekt, at træbrædderne bliver fugtafvisende samt bevarer den oprindelige glød, og hvis terrasseolien er med pigment, så beskytter den også mod solens hårde UV-stråler. Med jævnlig brug af træbeskyttelse til terrassen sikrer du dig en træterrasse, der ser sund og indbydende ud, og som er klar til at danne underlag for bare fødder på varme sommerdage. 

Du kan se guides og meget mere om behandling af plankeværk, rensning og behandling af træterrasse og havemøbler inde på vores Fix det selv-univers her

Forkæl dit træværk med terrasseolie til træterrasser og gangarealer

Se fx GORI 303 terrasseolie, hvor du får en oliebaseret træbeskyttelse, der både kan anvendes til trykimprægneret og eksotisk træ såsom teak, nyatoh og bangkirai. Med et indhold af Teflon, beskytter GORI terrasseolien terrassen mod vand og snavs, og specialolien beskytter derfor effektivt mod vejrets påvirkninger og hæmmer dannelsen af skimmel og belægninger. Olien fås i forskellige varianter, så du kan vælge den, der passer bedst til din stil og projekt.

Køb kvalitetsolier til træterrassen og havemøblerne hos jem & fix

Kig nærmere i vores store udvalg af træolier her på siden og bliv klogere på hvilken type træbeskyttelse, der kan være god til de udendørs træelementer, du skal have behandlet. Du kan købe din træolie her på siden eller tage ned i din nærmeste jem & fix.