Bordben


{{ totalProductsCount }} varer

{{ totalProductsCount }} vare

Inkl. fragt

{{ product.preUnitPrice }}/{{ product.unit }}

{{ product.price }} /{{ product.unit }}

{{ product.alternativePriceInclVat }}/{{ product.alternativePriceUnit }}

{{ product.price }} /{{ product.unit }}

{{ product.alternativePriceInclVat }}/{{ product.alternativePriceUnit }}

Webshop Butik
Der er ingen varer der matcher dette filter

Bordben til at lave dit eget bord

Har du en flot bordplade, hvor du bare mangler nogle bordben at sætte under for at lave det flotteste spisebord? Eller mangler du ben til at hæve kommoden en smule op fra gulvet? Så er du landet det helt rigtige sted. Her på siden finder du et bredt udvalg af bordben i forskellige størrelser, farver og materialer. Så find din favorit og kom i mål med at lave dit egent bord. 

Bordben til plankebord eller andre bordplader

Plankeborde er populære som spiseborde, og træet giver varme til hele rummet. Træplankerne kan også anvendes som skriveborde eller andre mindre borde, og med de rette bordben til plankebordet kan du skabe et flot bord. Ofte vil man måske vælge ben, der er på kryds, men du kan også bruge almindelige bordben til at lave et plankebord. Ved at sætte plankerne sammen med et stykke træ på undersiden, holdes de sammen og kan bæres af almindelige bordben. 

Det kan også være, du har en anden bordplade, hvor du mangler ben til. Både træ- og laminatbordplader kan bruges, når du laver dit eget bord. Det er faktisk kun fantasien, der sætter grænserne for, hvordan dit bord skal se ud. Det giver ret meget frihed for at tilpasse bordet til indretningen i dit hjem. 

Når du har fundet din bordplade, der skal bruges til bordet, skal du vælge de rette bordben. Det handler selvfølgelig meget om, hvad din stil er, og du skal tage stilling til:

  • Materiale
  • Farve
  • Længde

Og så skal du selvfølgelig også vælge, om du ønsker bordben i et bestemte design. Hos jem & fix har vi almindelige bordben, og de fleste er runde, men der er også firkantede i sortimentet. Herunder kan du læse mere om de forskellige valg.

Hvilket bordben skal jeg vælge?

Bordben findes i mange forskellige materialer. De fleste vil være lavet i metal eller træ. Bordben i træ vil oftest være pænest til bordplader i træ, ligesom de også er velegnede under reoler og kommoder, du ønsker at hæve op fra gulvet. Her kan man vælge det samme træ som bordpladen for at skabe en flot helhed. Bordben i metal kan bruges til alle typer af bordplader, og her er fordelen, at du også kan vælge dem med forskellige farvede overflader. Det gør det nemmere at finde bordben, der passer til netop din opgave. Og det leder videre til at vælge den rette farve. 

Når du skal vælge bordben, skal de selvfølgelig også have den rigtige farve i forhold til den bordplade, de skal sættes under eller det møbel, de skal bruges til. Bordben i træ har farve efter træsorten, mens dem i metal kan fås i flere forskellige farver. Hos jem & fix har vi bordben i stål, som har fået forskellige farver, så du finder dem i sort, hvid, krom og stål.

Når du har fundet den rigtige farve, skal du til sidst finde den rette længde.

Længden på bordbenet afhænger af, hvad det skal bruges til. De skal ikke være så lange, hvis de skal under en reol eller kommode, men skal der laves et spisebord eller barbord, kræver det en god længde. Generelt kan man inddele længderne således:

  • Længde på 10-20 cm bruges til at sætte under reoler, kommoder, småmøbler og kasser. Især dem på 10 cm er velegnet til dette formål, fordi de lige løfter møblet op fra gulvet for at give lidt luft, men uden at møblet kommer for højt op.
  • Længde på 30-50 cm bruges typisk til sofaborde. 30 cm vil give et lidt lavt bord, men ønsker du hjul under, vil det hæve bordet længere op. Ellers vælg 50 cm som bordben til sofabordet.
  • Længde på 70-80 cm er spisebordsben, som giver en god højde til både spise- og kontorborde. Et spisebord er typisk 75 cm højt, og derfor kan begge længder bruges som bordben til spiseborde.

Et bord kan hurtigt stå og vippe, og her er det rart med justerbare bordben. Bordbenene hos jem & fix kan gøres justerbare ved at tilkøbe stilleskruer. Benene har et gevind, hvor stilleskruer passer i. De kan drejes ind og ud for at justere højden og dermed sørge for, at bordet ikke vipper. Gevindet i bordbenet kan også bruges til møbelhjul, så du kan køre rundt med bordet. Det er især praktisk til sofaborde eller andre småmøbler, som du gerne nemt vil kunne flytte rundt på. Hos jem & fix har vi også et udvalg af møbelhjul med og uden bremser, så du kan få hjul under bordet. 

Køb billige bordben hos jem & fix

Nu er du forhåbentligt klædt på til at købe bordben til dit projekt. Hos jem & fix kan du købe løse bordben, så du selv vælger det antal, der skal bruges til din opgave. Overvej om, du også skal have stilleskruer med, så bordet ikke vipper. Se udvalget af bordben her på siden og bestil i dag eller besøg din lokale butik og køb dem med hjem med det samme.