Radiatorer


{{ totalProductsCount }} varer

{{ totalProductsCount }} vare

Inkl. fragt

{{ product.preUnitPrice }}/{{ product.unit }}

{{ product.price }} /{{ product.unit }}

{{ product.alternativePriceInclVat }}/{{ product.alternativePriceUnit }}

{{ product.price }} /{{ product.unit }}

{{ product.alternativePriceInclVat }}/{{ product.alternativePriceUnit }}

Webshop Butik
Der er ingen varer der matcher dette filter

Radiatorer til boligen

Hvis du ikke har gulvvarme i hjemmet, har du givetvis en radiator stående i hvert rum. De er typisk placeret under eller foran vinduet, og det er de for at få luften til at cirkulere i rummet. Der vil altid være køligere under vinduer, og ved at placere en radiator under vinduet vil den presse den koldere luft op mod loftet, så der sker en cirkulation. Det giver en mere ensartet varme i rummet. Er radiatorerne placeret anderledes fx langs en ydervæg, vil det gøre en stor forskel at flytte dem, så de er i nærheden af vinduet for netop at opnå denne effekt. 

Bor du et sted med ældre radiatorer, kan du med fordel udskifte dem. Nye radiatorer er langt mere effektive, og du vil derfor kunne nøjes med mindre radiatorer, der samtidig udnytter varmen bedre. Det vil give en lavere varmeregning. Samtidig kan de være udstyret med ny teknologi, hvor radiatoren straks slukker, hvis den registrerer et stort temperaturfald, fordi vinduet er åbent. Så hvis du glemmer at slukke radiatoren, når du lufter ud, sørger den selv for at slukke. 

Hvilken type radiator skal jeg vælge?

Der findes overordnet set 2 typer af radiatorer: Den vandbårne radiator og el-radiatoren. 

Den vandbårne radiator er den mest almindelige, og inde i den er der varmt vand, som afgiver varme til rummet. Det varme vand kommer fra enten et fjernevarmeanlæg eller et fyr i boligen. Den type er en fast installation. De findes i forskellige udformninger og designs, ligesom højde og længde kan variere, så de passer ind de forskellige steder i hjemmet. 

El-radiatoren derimod kan typisk flyttes rundt i hjemmet. Den skal blot tilsluttes en stikkontakt. Den har nogle varmelegemer i sig, som varmer rummet op. Denne type radiator er velegnet til midlertidig opvarmning, eller hvis du ønsker en mere fleksibel opvarmning, fordi du kan flytte den. 

Hvor stor en radiator skal jeg bruge?

Der er flere faktorer, som spiller ind, når du skal vælge radiatorens størrelse:

  • Rummets størrelse
  • Antallet af vinduer og hvor gode de er
  • Ydervægge i rummet
  • Husets isolering

Derfor er det en god ide at få professionel hjælp til at udregne, hvor stor radiatoren skal være. Derudover har det også betydning, hvilken varmekilde der er. Fjernvarme har en højere indløbstemperatur end fx et oliefyr, og derfor vil man have brug for en større radiator, hvis det varme vand kommer fra et oliefyr. 

Der er også forskel på, hvor effektive radiatoren er, og det spiller selvfølgelig også ind på valget af radiator.

Køb radiatorer hos jem & fix

Når du har fundet ud af, hvilken type og størrelse radiator du skal have, så se udvalget af billigere radiatorer fra jem & fix her på siden. Her kan du forhåbentligt finde din nye varmekilde til hjemmet, så du kan få varmet rummene effektivt op. De fleste radiatorer er kun til bestilling på webshoppen, men så kan du også få leveret direkte til din adresse. Har du brug for reservedele og andet tilbehør til din radiator, har vi også et stort udvalg af radiatortilbehør. Bestil din radiator i dag hos jem & fix.