Havestole


{{ totalProductsCount }} varer

{{ totalProductsCount }} vare

Inkl. fragt

{{ product.preUnitPrice }}/{{ product.unit }}

{{ product.price }} /{{ product.unit }}

{{ product.alternativePriceInclVat }}/{{ product.alternativePriceUnit }}

{{ product.price }} /{{ product.unit }}

{{ product.alternativePriceInclVat }}/{{ product.alternativePriceUnit }}

Webshop Butik
Der er ingen varer der matcher dette filter

Havestole i alle afskygninger

Når sommeren endelig er over os, er der ikke noget bedre end at nyde solen i en magelig lounge havestol midt i haven eller i en havestol rundt om havebordet med familie og venner. Trænger dine gamle havestole til en udskiftning, så kig videre her. I denne kategori finder du nemlig et stort sortiment af flotte og billige havestole i mange forskellige designs, materialer og prisklasser. Blandt vores udvalg finder du både plast havestole samt de efterspurgte rattan og polyrattan havestole. Bor du i lejlighed og har ikke så meget plads, så findes der også foldbare havestole, der ikke optager plads, når de ikke er i brug. Hvilken havestol du skal vælge handler selvfølgelig meget om, hvad du kan lide, og hvilket materiale du er til, og du kan her blive klogere på de forskellige materialer, som havestole kan være lavet i. 

Hvilket materiale skal jeg vælge til havestolen?

Plastik, rattan, polyrattan, metal og træ. Der er nok materialer at vælge mellem, når du skal finde dine nye havestole. Hvilket materiale der er det rigtige for dig, afhænger af hvad du kan lide, hvor meget vedligehold du ønsker, og hvad du vil give for havestolene. Fx er plastik havestole som regel billigere end de øvrige materialer. Vi gør dig her klogere på de forskellige materialer.

Plastik havestole

Havestole i plastik har altid været populært, fordi plasten kan holde til det danske vind og vejr. Og det behøver ikke være de klassiske hvide plast havestole, der kan stables, som du vælger, hvis du ønsker en havestol i plastik. Der findes i dag mange forskellige plastik havestole, hvor der er taget stilling til både design og komfort, og især den formstøbte plast giver nogle behagelige havestole. 

Plast havestole er altså stadig et populært valg, når danskerne skal købe havestole, og måske lægger du ikke engang mærke til, at du står med en havestol i plast. Polyrattan, som virkelig er et populært materiale, er nemlig også lavet af plast. 

Fordelene ved en plastik havestol er dens lethed og det slidstærke materiale. Den er let at flytte rundt i haven, og den kan tåle at stå på det våde græs, ligesom en regnbyge ikke påvirker materialet. Det danske vejr og vind kan plastik havestole altså sagtens klare. Når sommeren står for døren, skal du heller ikke bruge lang tid på at klargøre havestolene. En omgang sæbevand til rengøring, og så er havestolene igen klar til en ny sæson. 

Havestole i plast giver også mulighed for at give dem mange forskellige farver, hvis du gerne vil væk fra de sorte havestole. 

Havestole i rattan og polyrattan

Havestole i rattan og polyrattan er blevet utroligt populære. Det skyldes ikke mindst, at det er lette materialer, som er stort set vedligeholdelsesfrie. Rattan er det naturlige materiale, mens polyrattan er den kunstige udgave. Lad os starte ved rattan. Rattan er et træ, som vokser på samme måde som bambus, men det er ikke bambus. Det er nemlig bøjeligt og solidt, mens bambus er hult og ikke kan bøje. Rattan er altså ret fleksibelt, så det kan bruges til at flette, og det er samtidig stærkt og holdbart. Det er desuden et let materiale, så havestolene stadig er nemme at flytte rundt på, og så kræver det stort set ingen vedligeholdelse at have havestole i rattan. 

Polyrattan er den kunstige udgave af rattan, og det er lavet i polythylen, som er et plastmateriale. Det er altså en plast havestol. Polyrattan har de samme fordele som rattan, og det er op til dig selv, om du er mest til det ene eller andet. Ved rengøring af det naturlige rattan skal man være lidt mere varsom med mængden af vand, og de skal efterfølgende tørre godt, før de tages i brug, men ellers er der ikke den store forskel. 

Rattan havestole og polyrattan havestole fås i mange forskellige designs. Flere af dem er havestole i flet, som materialet er yderst velegnet til, fordi det er så fleksibelt. Du kan få almindelige havestole til havebordet eller lounge havestole og lænestole i rattan og polyrattan. Det er et sikkert valg, hvis du vil have havestole, der kan holde uden den store vedligehold. 

Havestole i træ

Havestole i træ er de stole, der kræver mest vedligeholdelse, men som mange vælger, fordi træet passer godt til et udemiljø, hvor materialet naturligt hører hjemme. Vælger du træ, skal du dog være forberedt på, at de skal slibes og have olie for at holde sig pæne. Til gengæld får du nogle skønne havemøbler, som passer ind de fleste steder med sit naturlige materiale.

Havestole i metal

De fleste havestole har noget metal i sig i form af stellet, der ofte er lavet i aluminium, men der findes også havestole, der udelukkende er lavet i metal. Metal havestole er som regel tungere og mere solide end en plast havestol. Vælger du en havestol i metal, er det vigtigt, at den har en overfladebehandling, som gør, at den kan tåle at stå ude uden at ruste. Det kan være en galvanisering, pulverlakering eller anden overfladebehandling. 

Farve og stil på havestolen

Ud over at tage stilling til materialet er det selvfølgelig også væsentligt, hvordan havestolen ser ud. Er du til hvide havestole eller sorte havestole? Vil du have en lounge havestol eller en havestol med armlæn? Skal den kunne lægges ned som en positionsstol? Der er flere ting at tage stilling til. Det kan også være, du gerne vil kunne stable havestolene, så det er nemmere at opbevare dem om vinteren, ligesom man også kan få foldbare havestole, der klappes sammen. 

Her kan det være en god idé at besøge din lokale jem & fix for at se og prøve stolene. På den måde er du i hvert fald sikker på, at du kan lide at sidde i stolen. 

Vedligeholdelse af havestolene

Vi har allerede været inde på vedligeholdelse af de forskellige materialer i gennemgangen af dem, og det er vigtigt at overveje, hvor meget tid du hvert år vil bruge på havestolene. Skal de bare rengøres inden sæsonstart, eller er det okay, at der skal mere vedligeholdelse til? Den største tidsrøver på vedligeholdelsesfronten er havestole i træ, hvorimod de øvrige materialer oftest kan klares med en rengøring. Ved at vedligeholde havestolene får du glæde af dem i mange flere år. Du kan med fordel tage havestolene ind i skuret om vinteren for at beskytte dem, eller du kan købe et overtræk til dem, hvis de skal stå ude. 

Køb havestole hos jem & fix

Med nye havemøbler får man kun endnu mere lyst til at opholde sig udendørs. Lad dig inspirere af udvalget på siden her, eller kom ind i din lokale jem & fix og prøv dig frem til den helt rigtige havestol. Der er noget for enhver smag, og med vore billige havestole kan alle være med. Du finder naturligvis også et stort udvalg af flotte og billige haveborde til din nye havestol.