LED-bånd


{{ totalProductsCount }} varer

{{ totalProductsCount }} vare

Inkl. fragt

{{ product.preUnitPrice }}/{{ product.unit }}

{{ product.price }} /{{ product.unit }}

{{ product.alternativePriceInclVat }}/{{ product.alternativePriceUnit }}

{{ product.price }} /{{ product.unit }}

{{ product.alternativePriceInclVat }}/{{ product.alternativePriceUnit }}

Webshop Butik
Der er ingen varer der matcher dette filter

LED-bånd til inde og ude – Lys hjemmet op med flotte LED strips i RGB-farver

På siden her finder du hele udvalget af LED-bånd fra jem & fix, som du kan købe til lavpris online eller i din lokale jem & fix-butik. LED-bånd kaldes også for LED strips, light strips og lysbånd, og det er en ny og spændende belysningstype til hjemmet med mange anvendelsesmuligheder, som du kan bruge som et farverigt supplement til dine almindelige LED-pærer, eller bruge for sig selv til at skabe spændende lysscener i hjemmet til glæde for dig selv og dine gæster. I vores sortiment kan du finde LED light strips til brug inde og ude, og du kan vælge imellem to slags: 

  • LED light strips med fjernbetjening
  • LED smart light strips med wi-fi-betjening

Smarte light strips med wi-fi-betjening giver dig mulighed for at styre lyset med en app på din smartenhed, mens de fjernbetjent light strips uden wi-fi kun kan styres med den medfølgende fjernbetjening. Uanset hvilken slags du vælger, så kan alle LED-bånd bruges til peppe den eksisterende belysning i hjemmet op med spændende farver og stemningsfulde effekter. Læs med videre her, hvis du vil vide mere om, hvad LED-bånd er, hvordan du kan bruge dem.

Hvad er LED-bånd?

LED-bånd er det nye indenfor LED-lys, og det er ikke svært at forstå, hvorfor netop denne type lys er blevet populære, for der er nemlig mange fordele ved LED-bånd, som både du og din husstand kan drage nytte af. 

LED-bånd er et smalt bånd med integreret LED-lys, som kan fås i forskellige længder til forskellige behov. Lysbåndene er typisk 2-3 cm brede og imellem 1 og 5 meter lange og købes oprullet, så det er nemt at sætte op. LED-bånd er fleksible, så de kan følge buer og kurver. Nogle LED-bånd kan serieforbindes og mange af dem kan afkortes, så de får præcis den længde, der passer til formålet. 

LED lysbånd fås både til udendørs brug og til indendørs brug, så det er vigtigt at tjekke lysbåndets IP-klasse, før du sætter det op på terrassen, altanen, rækværket eller lignende. IP-klassen vidner om, hvor godt lyskilden er forseglet mod vand, fugt og støv. Du kan læse meget mere om IP-klasser lige her.

Sådan sætter du LED-bånd op

De fleste LED-bånd er selvklæbende og er derfor meget nemme at sætte op. Det eneste, du skal gøre for at sætte din nye light strip op, er, at fjerne den beskyttende tape fra LED-båndets selvklæbende bagside og derefter klistre det fast dér, hvor du ønsker at det skal sidde. 

Den selvklæbende bagside gør det muligt for de fleste at sætte deres egne LED-bånd op og få et godt resultat. Når LED-båndet er sat op, så skal det enten tilsluttes stikkontakten eller tilføres batteri. Derfor kræver det hverken en elektriker eller en speciel håndværksmæssig kunnen at tilføje et eller flere LED-bånd til belysningen i hjemmet. 

Hvor kan man bruge LED light strips?

Du kan bruge LED strips mange forskellige steder - faktisk er det kun fantasien, der sætter grænser for, hvor dit nye LED-lys kan bruges. Du skal dog altid være opmærksom på LED-båndets IP-klasse. Mange bruger LED light strips i køkkenet, i stuen eller i soveværelset for at skabe en ny og anderledes lyseffekt. Indenfor kan light strips fx opsættes langs køkkensoklen, for en nedtonet og moderne belysning i køkkenet, eller bagpå tv’et i stuen eller computerskærmen på værelset for at tilføje ekstra lyseffekt. I soveværelset kan LED-strips sættes op under sengen, for en behagelig baggrundsbelysning, eller langs kanterne på loftet.

LED strips er perfekte til at fremhæve elementer i din indretning, som du gerne vil skabe fokus omkring, da lys tiltrækker opmærksomhed. De fleksible lysende strips er nemme at arbejde med og klæber godt, så de kan fx sættes på en reol, langs en buet rumovergang i

hjemmet, under hylder, langs kanter og meget mere. Inden du sætter LED stripsen op, bør du læse monteringsvejledningen, så du ikke kommer til at bøje båndet mere end det kan klare. Ellers kan du risikere at knække LED-båndet.

LED light strips til udendørs brug

I takt med tiden er der kommet et større fokus på at skabe sammenhæng imellem haven, med dens attraktive udendørs opholdsarealer, og det liv, der leves indenfor. Lys er en fantastisk måde at tilføre mere liv i haven på og få haven til at se mere indbydende ud, så man har lyst til at tilbringe mere af sin tid der. LED-lys kan bruges udendørs i indkørslen, ved hovedindgangen, langs gangarealer og ikke mindst på terrassen, hvor LED-bånd er ideelle langs gelændere, kanter, rækværker m.m. til at skabe en indbydende stemning. Hvis du vil bruge LED strips på terrassen, så skal du gå efter dem, der er beregnet til udendørs brug.

Hvis du allerede har lys i haven, men i form af lamper uden smartstyring, så kan du bruge smart plugs, hvis du gerne vil kunne fjernstyre din udendørs lyskilder. Med et Smart plug kan du tilslutte lyskilder på samme måde som i en almindelig stikkontakt, hvorefter du kan tænde/slukke/tidsindstille lyset i en app over wi-fi. Med et smart plug kan du automatisere lyset således, at det er slukket, når det ikke bruges, fx om natten. Se hele udvalget af smart plugs her.

Guide til LED-bånd: 5 fordele ved LED-bånd

1. LED light strips er nemme at sætte op

LED-bånd er en af de nemmeste belysningstyper at sætte op på egen hånd, for de kræver hverken en elektriker eller nogen særlig håndværksmæssig kunnen, da der hverken skal rodes med ledninger eller bores huller til montering. LED-bånd er nemlig selvklæbende, så du skal blot fjerne den beskyttende tape på LED-båndets selvklæbende side og derefter klæbe LED-båndet fast lige der, hvor du ønsker, at det skal sidde. LED-bånd kan derfor sættes op uden brug af værktøj.

Hvis LED-lysbåndet er for langt, så kan du i manualen se, om det er beregnet til afkortning. Hvis det er det, så kan du afkorte lysbåndet ved at klippe det over med en saks på de afmærkede streger. Sørg for at klippe båndet lige over. Vær opmærksom på, at afkortning ikke kan fortrydes, så inden du forkorter lysbåndet, bør du dobbelttjekke, at du klipper det helt rigtige sted.

Når båndet er sat op, kan du tilslutte dets strømadapter i stikkontakten, og så er LED-båndet klar til brug.

2. Lav spændende lyssætninger med RGB light strips (LED-bånd med farveskift) 

LED-bånd er en ny og spændende form for lys til hjemmet, der både kan bruges til traditionelt, hvidt lys og til sjove og farverige formål. Lysbånd har forskellige indstillinger og farver, som giver et væld af muligheder. De fleste LED-bånd er med RGB-lys – der står for Red Green Blue (RGB) – som giver dig uendelige muligheder for at lave unikke, farverige lyssætninger. Med RGB-lys kan du udforske lys i alle farver, i varme toner, i kolde toner og lys i komplementærfarver for at lave flotte samspil.

I Smart Home-kategorierne kan du finde alle vores RGB-pærer og RGB-lamper, som du kan bruge i sammenhæng med dit/dine RGB-bånd for at lave en komplet lyssætning med alle dine lamper.  

3. Med LED kan du spare på strømforbruget 

LED-belysning er en af de mest energieffektive belysningstyper på markedet, og det skyldes, at LED giver et stort lysudbytte for få watt. Antallet af watt er det, der afgør, hvor meget strøm en lyskilde bruger, så jo færre watt desto mindre strømforbrug. 

Hvis du ønsker at skære ned på strømforbruget, så bør du gå efter nye LED-pærer, der bruger et lavt antal watt. Det kan være en god idé at kontrollere, at alle dine lyskilder derhjemme bruger LED, og evt. skifte de pærer ud, som bruger mere strøm end nødvendigt. Gammeldags elpærer, som fx glødepærer og halogenpærer, bruger mange flere watt end nye LED-pærer, så der kan være meget at spare ved at skifte til LED. 

LED-bånd er – ligesom LED-pærer - med integreret LED-lys og har derfor de samme fordele. LED-bånd bruger nemlig ikke særligt meget strøm, og har du et Smart LED-bånd med wi-fi-betjening, så kan du indstille LED-båndet til kun at lyse i bestemte tidsrum, så strømmen kun bliver brugt, når det er nødvendigt. LED-bånd er også smarte, fordi de kan dæmpes, hvilket bruger mindre strøm end en lysstyrke på 100 %. Dæmpet lys har desuden den fordel, at det lægger op til hygge og afslapning – perfekt til hyggeligt samvær i stuen.

4. LED-bånd giver et højt lysudbytte

LED-lys er ideelt til stort set alle belysningsbehov, da LED giver et stort lysudbytte, samtidigt med at det har et lille strømforbrug. LED-bånd har de samme fordele som en LED-pære, da båndet er med mange små LED-lys. Sammenligner man eksempelvis LED-pærer med gammeldags glødepærer, så bruger glødepærer ca. 10 gange så meget strøm, som en LED-pære for det samme lysudbytte (lumen). Du kan læse meget mere om LED-pærers watt, lumen og kelvin i vores store LED-pæreguide lige her

5. LED-bånd med wi-fi til intelligent lysstyring i hjemmet

Nogle LED-bånd er med smartfunktion via wi-fi, hvilket giver mulighed for at styre lyset med en app på din telefon eller tablet. Med appen på din smartenhed kan du nemt tænde for lyset, slukke for lyset, dæmpe lyset, ændre lysets farvetemperatur og lave intelligente automatiseringer, så lyset styrer sig selv. Få fx lyset til at tænde og slukke på de samme tidspunkter hver dag, og indstil det til den lysstyrke, som passer bedst til de forskellige hjemlige aktiviteter. Kraftigt lys egner sig godt til fokuseret arbejde og læsning, mens dæmpet lys er mere stemningsfuldt og passer godt til en hyggelig aften på sofaen. Alle disse muligheder får du med smarte LED light strips med wi-fi.

Køb LED-bånd til lavpris hos jem & fix

Det skal være nemt at handle hos jem & fix, og derfor kan du købe dit nye LED-bånd til lavpris hos os, enten online eller i din lokale jem & fix-butik. Her på siden kan du se alle LED-bånd og vælge det, der passer bedst til dig. Husk at du kan tjekke varernes lagerstatus online, så du er sikker på at varen er på lager, før du besøger din lokale jem & fix.

LED-bånd er en moderne belysningstype, som flere og flere bruger i indretningen til at skabe ekstra hygge og til at lave sjove, flotte og spændende lyssætninger, der kan tilpasses forskellige aktiviteter og stemninger. Se hele udvalget her på siden.