Terrassebrædder


{{ totalProductsCount }} varer

{{ totalProductsCount }} vare

Inkl. fragt

{{ product.preUnitPrice }}/{{ product.unit }}

{{ product.price }} /{{ product.unit }}

{{ product.alternativePriceInclVat }}/{{ product.alternativePriceUnit }}

{{ product.price }} /{{ product.unit }}

{{ product.alternativePriceInclVat }}/{{ product.alternativePriceUnit }}

Webshop Butik
Der er ingen varer der matcher dette filter

Terrassebrædder til den hjemmebyggede træterrasse

Skal du i gang med at bygge en ny træterrasse i haven? Så skal du bruge en god stak terrassebrædder, og hos jem & fix har vi et stort udvalg af gode og billige terrassebrædder i forskellige træsorter, så du kan få fixet haven til den bedst mulige pris.

Her kan du købe slidstærke terrassebrædder i forskellige træsorter 

At vælge den rigtige træsort til terrassen behøver ikke at være en svær proces, for med lidt grundlæggende viden kan du let finde lige netop den træsort, der passer bedst til dit budget, din stil og dine forventninger til vedligeholdelse.

Bløde sorter er nemme at arbejde med, mens hårde sorter giver et eksklusivt resultat

Terrassebrædder fremstilles både af bløde og hårde træsorter, og da der både er forskel i pris og håndtering, er det en god idé at undersøge forskellene inden køb. 

Teak, Bangkirai og Ipé er eksempler på hårde træsorter, som er meget flotte og modstandsdygtige, og som er blevet meget moderne at anlægge terrasse med. Hårdttræ giver en eksklusiv træterrasse, der vedligeholdelse i mindre grad - det er til gengæld sværere at arbejde med, da alle huller som regel skal forbores og savklinger slides hurtigere.

Fyrretræ er derimod en blødere sort, der både er billigere og nemmere at arbejde med. Billige terrassebrædder fremstillet af imprægneret fyr er både klassisk i udtrykket og budgetvenligt, og så kan du nøjes med at montere brædderne med skruer eller søm – uden at bore for. Sammenlignet med hårde sorter skal bløde sorter vedligeholdes i lidt højere grad, da blødt træ er mere påvirkeligt af vind og vejr. Det betyder, at man skal være lidt mere opmærksom på, hvornår der skal gives træbeskyttelse for at bevare en flot terrasse i mange år.

Lærketræ terrassebrædder er en meget anvendt træsort til terrasser, fordi lærk har en flot, varm farve, der klæder de fleste huse og haver. Lærk bruges ofte som et mere renere alternativ til trykimprægneret træ, fordi Lærk er holdbart fra naturens side uden kemisk imprægnering. Både fyr og lærk har godt af terrasseolie, som regel hvert andet år, for at forlænge holdbarheden og bevare/forstærke træets naturlige glød. 

Giv terrassen en ny kulør med farvet træolie

Fyrretræ giver en lys, moderne og budgetvenlig terrasse, men hvis mere er til mørke terrassebrædder, så er der heldigvis også budgetvenlige løsninger på det. Her på siden finder du bl.a. brunimprægneret fyr, som ligner de mere eksklusive sorter, men som er en noget billigere løsning. Derudover har du også mulighed for at forvandle den lyse fyrretræsterrasse med en omgang farvet træolie/træbeskyttelse, og dermed sætte et personligt præg på værket. Se vores kvalitetssikre udvalg af træolie med farve og træbeskyttelse til nyt og ældre træ. 

Skal terrassen monteres med skruer eller søm?

Når terrassen skal bygges, kan du enten vælge at montere terrassebrædderne med søm eller skruer. Nogen foretrækker søm, da det er en nem og hurtig metode, men det giver som regel et pænere resultat, hvis du vælger at bruge skruer. Udover at det er pænere, så forårsager skruer ikke splinter på samme måde, som søm gør. 

I jem & fix kan du få særlige, rustfri terrasseskruer, der er specialdesignet til montering af terrassebrædder. Vi har et kæmpe udvalg af skruer i forskellige længder, modeller og til forskellige behov. Vælger du at montere brædderne med skjulte skruer, så kan du med fordel bruge NKT Deck Pro håndredskabet, der kan bruges til nem, ensartet og hurtig montering af skjulte terrasseskruer.

Husk, at hvis dine terrassebrædder er af hårdttræ, er det en rigtig god idé at undersænke skruerne. Derudover vil det give en flot finish, hvis der benyttes træpropper til at skjule skruerne.

Byg en lige og stabil terrasse med terrasseopklodsning

Der er flere gode huskeregler at have in mente, når du går i gang med at lægge dine terrassebrædder. En opklodset træterrasse består som regel af et stabilt underlag, opklodsning, underliggende bjælker og en masse terrassebrædder foroven. Her på siden kan du finde alle elementer til korrekt opklodsning af de bærende bjælker. Opklodsningen er nemlig et af de vigtigste punkter i processen, hvis du gerne vil ende ud med lige og stabil terrasse. 

Det er altid en god idé at søge rådgivning hos en professionel, hvis der opstår tvivl omkring byggeprocessen.

En anden vigtig huskeregel er, at der skal være et mellemrum på min. 10 mm mellem hvert bræt, da det sikrer at vanddråber kan løbe ned imellem brædderne, så træet kan tørre hurtigst muligt efter regnbyger. Er mellemrummet mindre end 10 mm, kan dråberne samle sig mellem brædderne, hvilket nedbryder træet hurtigere og forkorter terrassens levetid.

Lav din egen terrassetrappe af træ

Her på siden finder du også trappevanger, som er velegnede til at bygge trapper i haven, fx i forbindelse med anlægning af en hævet terrasse, så der bliver skabt nem adgang til havens grønne arealer. Trappevanger en nem og sikker metode til at bygge en lige og holdbar trappe.

Se hele udvalget her på siden og find inspiration til din nye træterrasse. Bestil træ til terrassen allerede i dag, så det når frem i god til projektets begyndelse. Skal træet opbevares før anlægning, opfordres der til at dække det til for regn, så du ikke risikerer, at brædderne slår sig skæve pga. fugt.