Ansvarligt træ med FSC®

Hvad betyder noget for dig? Uanset hvad det er, så pas godt på det.

Når du vælger FSC-mærket, ved du, at der er taget hånd om natur og mennesker i verdens skove. FSC er nemlig verdens mest ambitiøse globale mærke til ansvarlig skovdrift. Det betyder bedre vilkår for biodiversitet, vandmiljø, oprindelige folk og skovarbejdere verden over. Samtidig sikrer FSC, at skovarealet er det samme generation efter generation.

Hos jem & fix tilbyder vi et bredt udvalg af FSC-mærkede byggematerialer og produkter. Det gør vi, fordi det er vigtigt for os at passe på vores skove og holde dem fulde af liv, så nutidens og fremtidens generationer kan nyde godt af dem. Vi ser desuden FSC® og ansvarligt skovbrug som løftestang til at øge vores fokus på ansvarligt forbrug og produktion, så vi bidrager positivt til at gøre en forskel i hverdagen og i vores forretningsdrift.

Hvad er FSC®?

FSC står for Forest Stewardship Council®, og bag FSC-mærket er verdens mest ambitiøse globale certificering til ansvarlig skovdrift, som er din sikkerhed for bl.a. træ og papir fra veldrevne skove og andre ansvarlige kilder.

FSC stiller en række specifikke krav ude i skovene, som har stor betydning for klima, mennesker, lokalsamfund, dyreliv, natur og de kommende generationer.

Både certificering af skove og virksomheder foretages af uvildige kontrolvirksomheder – også kaldet certificeringsorganer. Hvert FSC-certificeret led i leverandørkæden fra skov til genbrugskilden har et sporbarhedssystem, der tjekkes årligt.

Når du køber en FSC-mærket vare i jem & fix, har du vished for, at der passes på skovene og de mennesker og dyr, som bor i dem. FSC-mærket sikrer, at truede arter og deres levesteder beskyttes, og at skovarbejderne er uddannede og får ordentligt sikkerhedsudstyr samt en fair løn.

FSC®-fakta

Grundlaget for FSC-mærkningen er at sikre følgende:

  • At skove drives ansvarligt
  • At der ikke fældes mere træ, end de enkelte skove kan reproducere
  • At lokalbefolkninger fortsat kan bruge skovene
  • At skovarbejdere arbejder under sikre forhold og til en fair løn
  • At dele af skovens indtægter øremærkes til at gøre gavn lokalt
  • At der tages hensyn til naturens plante- og dyreliv

Se efter FSC-mærkede produkter i vores webshop på jemogfix.dk, og kig efter FSC-mærkede produkter næste gang du handler i din lokale jem & fix-butik (FSC® N001784).

FSC-logo

Vil du vide mere?

jem & fix er medlem af og støtter FSC Danmark, som arbejder aktivt med at udbrede kendskabet til FSC og brugen af FSC-certificerede produkter i Danmark og i Norden.

Forest Stewardship Council® (FSC) er en global non-profit certificeringsordning til træ fra ansvarligt drevne skove og kontrollerede kilder. FSC hjælper med at passe på skovene og de mennesker og dyr, som bor i dem.

Læs og lær mere om FSC-mærkningen på www.fsc.dk og www.fsc.org.