Julegaver byttes frem til 31/1-23 - husk blot kvitteringen. Læs mere om bestilling/levering inden jul her.


Ansvarligt træ med FSC®

Lige nu forsvinder alt for mange dyrearter meget hurtigere end forventet. Det betyder, at verdens biologiske mangfoldighed er presset. Vi skal derfor passe ekstra godt på vores skove og livet i dem for at bevare biodiversiteten.

Når du køber et FSC-certificeret produkt, hjælper du også med at passe godt på de mange arter, der lever i verdens skove.

Hos jem & fix tilbyder vi et bredt udvalg af FSC-mærkede byggematerialer og produkter. Det gør vi, fordi det er vigtigt for os at passe på vores skove og holde dem fulde af liv, så nutidens og fremtidens generationer kan nyde godt af dem. Vi ser desuden FSC® og ansvarligt skovbrug som løftestang til at øge vores fokus på ansvarligt forbrug og produktion, så vi bidrager positivt til at gøre en forskel i hverdagen og i vores forretningsdrift.

Hvad er FSC®?

FSC står for Forest Stewardship Council® og er en verdensomspændende mærkningsordning bygget op omkring sporbarhedscertificering, der har til hensigt at sikre ansvarlig skovdrift med respekt for natur, dyr og mennesker på hele kloden med ansvarligt træ og papir som output.

Et centralt omdrejningspunkt i mærkningsordningen er sporbarhed, og derfor er certificering påkrævet for såvel skovejere, savværker, producenter og handelsvirksomheder, der kontrolleres årligt.

Når du køber en FSC-mærket vare i jem & fix, har du derfor vished for, at der passes på skovene og de mennesker og dyr, som bor i dem. FSC-mærket sikrer, at skovarealet vil være det samme generation efter generation, og at sjældne og truede arter og deres levesteder beskyttes. Herudover sikrer FSC, at skovarbejderne er uddannede og får ordentligt sikkerhedsudstyr og løn.

FSC-fakta

Grundlaget for FSC-mærkningen er at sikre følgende:

  • At skove drives ansvarligt
  • At der ikke fældes mere træ, end de enkelte skove kan reproducere
  • At lokalbefolkninger fortsat kan bruge skovene
  • At skovarbejdere arbejder under sikre forhold og til en fair løn
  • At dele af skovens indtægter øremærkes til at gøre gavn lokalt
  • At der tages hensyn til naturens plante- og dyreliv

Se efter FSC-mærkede produkter i vores webshop på jemogfix.dk, og kig efter FSC-mærkede produkter næste gang du handler i din lokale jem & fix-butik (FSC® N001784).

FSC-logo

Vil du vide mere?

jem & fix er medlem af og støtter FSC Danmark, som arbejder aktivt med at udbrede kendskabet til FSC og brugen af FSC-certificerede produkter i Danmark og i Norden.

Forest Stewardship Council® (FSC) er en global non-profit certificeringsordning til træ fra ansvarligt drevne skove og kontrollerede kilder. FSC hjælper med at passe på skovene og de mennesker og dyr, som bor i dem.

Læs og lær mere om FSC-mærkningen på www.fsc.dk og www.fsc.org.
Du kan også se denne film fra FSC:

videofront.jpg