Ventilatorer


{{ totalProductsCount }} varer

{{ totalProductsCount }} vare

Inkl. fragt

{{ product.preUnitPrice }}/{{ product.unit }}

{{ product.price }} /{{ product.unit }}

{{ product.alternativePriceInclVat }}/{{ product.alternativePriceUnit }}

{{ product.price }} /{{ product.unit }}

{{ product.alternativePriceInclVat }}/{{ product.alternativePriceUnit }}

Webshop Butik
Der er ingen varer der matcher dette filter

Få frisk luft med en ventilator

Vi kender alle de varme sommerdage, hvor luften står stille, og man trænger til at blive kølet ned. Det er her, du bliver glad for at kunne finde en ventilator frem. Ventilatoren sørger for, at den tunge, varme luft forsvinder og bliver erstattet af en køligere luft. Dermed forsvinder følelsen af, at luften står stille, og det bliver lidt nemmere at klare de varme dage. 

Ventilatorer kaldes også for blæsere, fordi den har blade, der roterer og blæser luften rundt. 

Fordele ved en ventilator

Den største fordel ved en ventilator er, at den giver et bedre indeklima. Som med alt andet ventilation bruges den til at fjerne dårlig luft og erstatte den med en ny frisk luft. Der findes naturlig ventilation, hvor man åbner døre og vinduer for at få frisk luft ind, men på varme dage er det ikke nok til at få frisk luft. Her må man ty til den mekaniske ventilation, som ventilatorer og blæsere hører under. 

Ved at tænde for en ventilator bliver luften fordelt og erstattet af en frisk og kølig brise, ligesom når der luftes ud. Og det er derfor, ventilatorer er så populære og næsten uundværlige i sommerperioden. Men den kan faktisk bruges året rundt til at skabe et bedre indeklima på steder, hvor det kan være svært at lufte ud. 

Vælg den rigtige ventilator

Når du skal finde din nye ventilator, skal du overveje, hvor den skal placeres. Der findes nemlig forskellige modeller, og hvilken du skal vælge, afhænger af hvor den skal stå, og hvor meget plads du har. 

Du kan her læse om de forskellige modeller:

  • Gulvventilator

Gulventilatorer placeres på gulvet og er nemme at flytte rundt fra rum til rum. De kræver ikke et bord at stå på og kan derfor nemt bruges mange steder. Ventilatorer til gulvet kan fx også bruges i forteltet på campingvognen, hvis det bliver nødvendigt med lidt frisk luft. De er gode til at give frisk luft i hele rummet frem for lokalt som bordventilatoren.

  • Bordventilator

Bordventilatorer er det rigtige valg på kontoret, hvor du ønsker frisk luft ved computeren. Her kan den stå og blæse frisk luft, mens du arbejder. Den kan selvfølgelig også anvendes i hjemmet, hvor den største fordel ved en bordventilator er dens størrelse. Den fylder mindre end gulvventilatoren, men det kræver til gengæld et sted at placere den. 

  • Tårnventilator/søjleventilator

Tårnventilatorer eller søjleventilatorer er en mere kompakt udgave af gulvventilatoren. De er uden de klassiske roterende blade, men har en ventilatorsøjle med lameller, som kører rundt i søjlen. Den er derfor mere diskret end gulvventilatoren og ofte også pænere i sit design. Flere tårn- og søjleventilatorer har også en funktion til opvarmning, så du også kan have glæde af den på de kolde dage.

  • USB ventilatorer og små ventilatorer

En ventilator til mobiltelefonen eller en mini ventilator til bordet. Der er flere af disse små, praktiske ventilatorer, som nemt kan tages med og give luft, når du har brug for det. Nogle er batteridrevet, mens andre får strøm gennem USB-stikket, og derfor er nemme at have ved computeren.  

Hvad skal ventilatoren kunne?

Ventilatoren skal selvfølgelig kunne blæse den frisk luft rundt, men hvilke andre funktioner skal den have? Du kan fx få en ventilator med fjernbetjening, så du nemt kan styre den på afstand, men ellers er det værd at undersøge, om den ønskede ventilator kan dreje eller er oscillerende, som det kaldes. Det betyder, at den kan svinge fra side til side og dermed fordele luften bedre. 

Derudover fås ventilatorer med muligheden for at indstille hastigheden. Det er rart at kunne justere, så den ikke bare blæser derudad, når du ønsker blot en smule ventilation.

Overvej en varmepumpe

Har du brug for en mere permanent løsning til at få et bedre indeklima, så er det en ide at se nærmere på vores varmepumper. De kan nemlig bruges både til at varme og køle og er derfor ideelle til at skabe et godt indeklima i fx sommerhuset eller andre steder uden god ventilation. Du finder vores varmepumper her

Køb billige ventilatorer hos jem & fix

Hos jem & fix finder du et bredt udvalg af ventilatorer, men man skal være hurtig, når sommeren er over os, for de er populære at have både derhjemme og på arbejde. Der er nemlig ikke noget bedre end en kølig brise på de varme dage, hvor luften ellers står stille. Du kan finde vores udvalg her på siden eller besøge din lokale jem & fix for at købe en ventilator i dag.