Havehegn


{{ totalProductsCount }} varer

{{ totalProductsCount }} vare

Inkl. fragt

{{ product.preUnitPrice }}/{{ product.unit }}

{{ product.price }} /{{ product.unit }}

{{ product.alternativePriceInclVat }}/{{ product.alternativePriceUnit }}

{{ product.price }} /{{ product.unit }}

{{ product.alternativePriceInclVat }}/{{ product.alternativePriceUnit }}

Webshop Butik
Der er ingen varer der matcher dette filter

Flotte havehegn til alle haver og behov – Lamelhegn, tæthegn og plankehegn

Havehegn af træ er perfekte at placere i skel ind imod naboen eller i baghaven for at afgrænse din grund og for opleve følelsen privatliv på din egen matrikel. Havehegn kommer i mange former og designs, og derfor finder du et kvalitetssikkert udvalg af havehegn i jem & fix – altid til lave priser og uden mersalgsrabatter, så du kan købe præcis det antal hegnspaneler, som du skal bruge til din have. 

Havehegn har mange forskellige navne afhængigt af, hvordan det er konstrueret. ”Havehegn” dækker over hegnstyperne lamelhegn, tæthegn, plankehegn og plankeværk, og her på siden har vi samlet dem alle varianter af store havehavn. 

Du kan se alle vores øvrige typer hegn her.

Anlægning af hæk eller havehegn?

Havehegn og hække bruges ofte på samme måde i de danske haver, nemlig til at afgrænse, indhegne eller markere overgange udenfor. Om du er mest til den organiske version med en levende hæk, der skal passes og plejes, eller et havehegn, der mere eller mindre passer sig selv, er op til dig. Det er uden tvivl rart med grønne buske og planteliv i haven, men hvis du er på udkig efter en løsning, der skal du lige nu og her, så er havehegnet nok mere det, du leder efter, det skal nemlig bare monteres for at opfylde et aktuelt indhegningsbehov.

Hækken derimod skal først plantes, plejes og vokse til - ofte over mange år. Ønsker du dig en flot og tæt hæk omkring din haven på sigt, så kan et havehegn fx bruges som en midlertidig løsning, indtil hækken vokser sig stor.

Derfor skal du vælge imprægneret havehegn

Havehegn af træ nedbrydes helt naturligt med tiden, fordi det dagligt udsættes for det barske, danske klima, der byder på alt fra store mængder regn til kraftig sol og bidende kulde.

Klimaet er hårdt for træmaterialer, særligt ubehandlet hegn, hvor fugt, svampe og snavs hurtigt kan trænge ind i træet og nedbryde det, så hegnet bliver tarveligt at se på, og langsomt rådner væk.

Derfor skal du vælge imprægneret hegn, når du vælger dit nye havehegn. Imprægneret havehegn er allerede behandlet med imprægnering, hvilket gør mere modstandsdygtigt overfor vind og vejr. Derfor holder imprægneret havehegn sig pænt og funktionelt i meget længere tid, sammenlignet med havehegn lavet af ubehandlet træ, og derfor er det en bedre og mere langtidsholdbar investering at benytte sig af imprægneret have hegn. På den måde undgår du at skulle udskifte hele hegnet med få års mellemrum.

Imprægneret træ er beskyttet ift. ubehandlet træ, men derfor er det stadig en god idé at behandle det med træbeskyttelse, da det dermed vil holde i mange flere år.

Kan man male havehegn?

Havehegn egner sig i høj grad til at blive malet – faktisk sørger udendørsmaling og træbeskyttelse for, at havehegnet bliver endnu mere modstandsdygtigt overfor vejrets påvirkning og nedbrydning af træet. 

Ved at give havehegnet et eller flere lag transparent eller dækkende træbeskyttelse kan du altså passe ekstra godt på dit nye træhegn og sikre dig, at det er rustet til at kunne klare sliddet fra alle fire årstider.

Når du vælger at male dit havehegn, så kan du også selv bestemme, hvilken farve dit hegn skal være. Du kan fx give det en moderigtig farve, der passer ind i tidens trends, eller du kan give det en klassisk farve, såsom sort, brun eller hvid, der ser tidløst ud år efter år.  

Hvor kan man bruge lamelhegn?

Lamelhegn er en populær type hegn, der findes i mange danske haver, og det er bestemt ikke uden grund, at lamelhegn er så populært. Lamelhegn er nemlig både billigt, praktisk og bredt anvendeligt, så det kan bruges til mange forskellige behov i haven. 

Læs videre herunder, hvis du vil høre 4 gode grunde til, at lamelhegn er et godt og funktionelt valg i enhver have.

1) Lamelhegn findes i mange højder

I jem & fix kan du købe lamelhegn i flere forskellige højder, så du frit kan vælge et lavt eller højt lamelhegn alt efter, hvor og hvordan det skal bruges i din have. 

Lamelhegn, der måler 180 cm i højden, er perfekt at bruge som afgrænsning i skel ind imod naboer, da det er højt nok til at skærme haven effektivt af, så du og familien kan nyde godt af at have baghaven helt for jer selv. 

Et lavt lamelhegn på 120-150 cm i højden kan ligeledes bruges som afgrænsning i skel, men det giver ikke den samme grad af afskærmning som et højt lamelhegn gør. Til gengæld er lavt lamelhegn perfekt at bruge på steder, hvor du gerne vil markere din haves ydergrænse, men hvor du fx samtidig gerne vil bevare udsigten.

Lave havehegn er også ideelle at bruge som terrassehegn og/eller læhegn, hvor du gerne vil skærme lidt af for vinden, eller hvis du vil anlægge en hyggekrog i haven. 

Du kan også kombinere hegn i forskellige højder, fx ved at afslutte et langt og højt hegn med lavere hegnspaneler i siderne.

2) Klassisk lamelhegn passer ind i enhver have

Lamelhegn har et enkelt og tidløst design, der gør, at hegnet passer godt ind i ethvert havemiljø. Lamelhegnets smalle, vandrette lameller er flettet i et enkelt og funktionelt mønster, der bidrager med en dekorativ effekt i haven, uden at det tager for meget opmærksomhed fra de andre dele af haven. Lamelhegn er med andre ord et perfekt ”bagtæppe” for dine blomstrende bede, dekorative buske eller hyggelige siddeområder i haven.

3) Lamelhegn kan personliggøres med farvet træbeskyttelse

Selvom lamelhegn allerede er imprægneret, når du køber det, og at det derfor er lidt beskyttet imod vind og vejr, så kan det alligevel være en god idé at beskytte det yderligere med en god omgang træbeskyttelse. Træbeskyttelse trænger nemlig godt ind i træet og sikrer, at træet forbliver modstandsdygtigt og holder sig flot i endnu længere tid, end det ellers ville. 

Ved at male lamelhegn med træbeskyttelse, får du også mulighed for at personliggøre hegnet og tilpasse det i farven til netop din have, hvilket får dit hegn til at skille sig positivt ud fra de andre hegn i nabolaget.

I jem & fix kan du finde træbeskyttelse i mange forskellige farver, som enten kan sætte et klassisk eller moderne præg på dit hegn. Træbeskyttelses fås både i transparente og heldækkende farver, så der er ingen undskyldning for ikke at passe ekstra godt på dit nye havehegn. Du kan finde udvalget af effektive og prisvenlige træbeskyttelser her.

4) Lamelhegn er nemt at montere

Det er ikke svært at montere sit eget havehegn, så derfor kan du sagtens klare det på egen hånd og dermed slippe for at skulle betale mange penge for at få en professionel håndværker til at gøre det. Lamelhegn skrues fast på stolper efter eget ønske, fx multistolper, med beslag til formålet. Se fx en filmisk guide her for at lære, hvordan du kan sætte lamelhegn op i haven. 

Køb havehegn i din lokale jem & fix-butik

I jem & fix har vi åbent alle dage, så det er nemt for dig at handle havehegn, når det er blevet tid til at tage hånd om gør det selv-projektet. Ved at købe havehegn i jem & fix kan du få hegnet hjem allerede i dag og dermed hurtigt komme i gang med at få fixet haven. Vi har butikker i hele landet, så der er med garanti også en butik i nærheden af dig. 

Her kan du se, hvor den nærmeste jem & fix-butik er.