Affugtere


{{ totalProductsCount }} varer

{{ totalProductsCount }} vare

Inkl. fragt

{{ product.preUnitPrice }}/{{ product.unit }}

{{ product.price }} /{{ product.unit }}

{{ product.alternativePriceInclVat }}/{{ product.alternativePriceUnit }}

{{ product.price }} /{{ product.unit }}

{{ product.alternativePriceInclVat }}/{{ product.alternativePriceUnit }}

Webshop Butik
Der er ingen varer der matcher dette filter

Hold luftfugtigheden nede med en affugter

Med en affugter kan du få styr på luftfugtigheden i hjemmet. Der kan være mange grunde til, at luftfugtigheden er for høj i hjemmet, og det er vigtigt at få styr på den, så der ikke kommer skimmelsvamp og mug. Fugt får også husstøvmiderne til at trives, så der er mange gode grunde til at holde luftfugtigheden nede. 

Den normale luftfugtighed i en bolig afhænger af årstiden. Den relative fugtighed bør ligge på 25-65 procent. Om sommeren bør den være under 60-65 procent, mens den om vinteren bør være under 40-45 procent. Du kan måle luftigheden ved at bruge et hygrometer og gør det gerne tre gange om dagen, så du kan få et billede af luftigheden gennem dagen. Er der et problem med for høj luftfugtighed i hjemmet er der flere nemme ting, du kan gøre:

  • Luft ud flere gange om dagen og gerne i 5-10 minutter ad gangen. Det skal gøres året rundt for at få fugten ud af boligen.
  • Undgå uopvarmede rum, fordi de kolde rum trækker fugtighed, og når der så kommer varme i rummet, stiger luftfugtigheden og danner kondens. 
  • Stoppe med at tørre tøj indenfor, da det afgiver store mængder vand og får luftfugtigheden til at stige. Hvis du skal tørre tøjet indendørs, så sørg for god udluftning. 

Derudover kan du overveje, om du har brug for en mekanisk løsning. Det kan være et varmegenvindingsanlæg, som sørger for at udskifte luften hele tiden, og dermed bliver luftfugtigheden holdt nede. Eller ventilation i badeværelset, så fugten der holdes nede. Du kan også vælge en affugter, som kan tændes, når du fx tørrer tøj eller i særligt fugtige rum. 

Hvordan virker en affugter?

En affugter suger luften ind i maskinen, hvor fugten bliver kondenseret til vand, som opsamles i affugterens vandtank. Vandet kan også ledes væk med en slange til et afløb. Herefter kommer der en varm, tør luft ud af maskinen. Dette betyder, at fugten fjernes fra luften, og der i stedet kommer en tør luft ud, som gør, at luftfugtigheden i rummet falder. 

Affugteren tilsluttes stikkontakten, så den kan nemt flyttes fra rum til rum efter behov. 

Hvornår skal man bruge en affugter?

Der kan være mange grunde til at anvende en affugter i hjemmet. Det kan være, du har haft en vandskade i kælderen eller generelt har en fugtig kælder. Her kan en affugter afhjælpe problemet. I soveværelset og andre opholdsrum kan luftigheden også være for høj og for at undgå fugtskader, kan du bruge affugteren til at fjerne fugten fra luften.

Helt oplagt er det dog i bryggers, eller hvor du nu tørrer dit tøj. Det er en meget skånsom måde at tørre tøj, når du bruger en affugter fremfor at anvende en tørretumbler. Og har du ikke andre muligheder end at tørre tøjet indendørs, kan du med fordel anskaffe maskinen for at undgå for meget fugt i luften. Det kan være, du blot skal finde en lille model, så du har plads, hvis du fx bor i en lejlighed.  

Køb affugter til lav pris hos jem & fix

Hos jem & fix har vi et bredt udvalg af forskellige affugtere. De findes i både små og store udgaver, så du kan finde den rette til netop dit behov. Vi har også mindre fugtfjernere, som også kan bidrage til lavere luftfugtighed i hjemmet. Se udvalget her på siden og bestil i dag, eller se lagerstatus og køb i din lokale jem & fix.