Sådan skifter du ramme og tangenter på stikkontakten

3-2-1-fix!

En gammel slidt stikkontakt kan på kort tid få nyt udseende. Se i videoen, hvordan du skifter ramme og tangenter og får en ny stikkontakt.

1: Slå relæet fra

Som det første skal du naturligvis slå relæet fra, for når rammen er fjernet fra kontakten, har du direkte adgang til ledningerne inde bagved, og de kan give stød.

HPFI-relæ bliver slået fra

HPFI-relæ bliver slået fra

2: Fjern tangenterne

Begge tangenter løsnes med en flad skruetrækker. Sæt skruetrækkeren ind i den ene side, og så kan du vriste tangenten ud, så den mister sit greb med kontakten og ryger af.

Tangent fra afbryder på stikkontakt lirkes af med en skruetrækker

Tangent fra afbryder på stikkontakt lirkes af med en skruetrækker

3: Fjern rammen

Brug en stjerneskruetrækker til at løsne de to skruer, som holder kontakten på plads. Vær opmærksom på ikke at skrue dem helt ud, da de to messinggribere på den anden side så vil give slip, og dem skal du bruge igen, når den nye ramme skal på.

Herefter kan du fjerne rammen fra kontakten ved at presse en skruetrækker ind langs siden samtidig med at rammen presses bagover. Nu kan du dreje rammen rundt og vippe den helt af kontakten.

Den frigjorte ramme drejes, så den kan komme udover selve stikkontakten

Den frigjorte ramme drejes, så den kan komme udover selve stikkontakten

4: Sæt den nye ramme på

Nu skal du have den nye ramme på. Vip den ind og klik den på plads på kontakten. Sæt rammen på plads, hvor den skal sidde på væggen, og så kan du igen skrue de to skruer i med din stjerneskruetrækker. Du skal skrue dem i, indtil du møder modstand. Vær opmærksom på ikke at tvinge skruerne for hårdt i, da det kan ødelægge plastickontakten. Mærk på kontakten, om den sidder godt nok fast på væggen.

Til sidst er der bare tilbage at klikke de to nye tangenter fast på kontakten.

Så er det fixet. 

Den nye ramme sættes på

Den nye ramme sættes på

Se flere fix det selv-film