Sådan rengør du pensler og malerruller

3-2-1-fix!

Pensler og malerruller kan sagtens bruges igen og igen til flere forskellige malerprojekter, hvis du husker at gøre dem ordentligt rene efter brug.

Husk, at der er forskel på, om du har brugt olieholdig maling eller vandbaseret maling. Ved olieholdig maling skal pensler og malerruller rengøres med penselrens efterfulgt af vand, mens vandbaseret maling blot skylles ud med koldt eller lunkent vand.

Se tips og tricks i vores fix det selv-film eller læs guiden herunder.

1: Ved olieholdig maling

Hvis malingen er olieholdig, skal du starte med at hælde penselrens i en malerbakke. Tag gummihandsker på og rens derefter både pensler og maleruller ved at rulle malerrullerne frem og tilbage, og trykke maling ud af penslerne.

Skyl efter med en masse vand og brug dine hænder til at fjerne resten af malingen. Så er du sikker på, at dine pensler og ruller er klar til nye penselstrøg.

Penselrens hældes op til rens af oliebaseret maling

Penselrens hældes op til rens af oliebaseret maling

2: Ved vandbaseret maling

Ved vandbaseret maling skal du skylle pensler og malerruller grundigt i koldt eller lunkent vand. Lad vandet løbe, mens du trykker malingen ud.

Efter den grundige rengøring er dine pensler klar til at male på ny, og du kan kaste dig ud i flere spændende projekter.


Så er det fixet.

 

Se også fix det selv-filmene sådan maler du væggen eller sådan maler du vægfliser.

Pensel renses under vandhanen ved vandbaseret maling

Pensel renses under vandhanen ved vandbaseret maling

Se flere fix det selv-film