Sådan maler du vægfliser

3-2-1-fix!

Kunne du fx tænke dig at give dine fliser et nyt look?

I fix det selv-filmen viser vi dig, hvordan du nemt og billigt kan give dine vægfliser nyt liv med en omgang maling*. Så har du evt. fliser på væggen i køkken eller bryggers, kan du pifte rummet op ved at give de gamle fliser en klat maling.

1: Rengør fliserne

Det er vigtigt først at rengøre dine fliser med en svamp og lidt grundrens. Vær meget omhyggelig med rengøringen, da du på den måde får det flotteste resultat.

Fliser rengøres først

Fliser rengøres først

2: Fjern kalk

Når du har rengjort fliserne med grundrens, er det vigtigt at fjerne kalk fra fliserne. Til dette kan du bruge eddikesyre med vand på en ren klud. Det er vigtigt at bruge handsker, når du er i kontakt med syre.

Vær opmærksom på at få afdækket både gulv og inventar godt. Se filmen sådan afdækker du, inden du maler, hvor vi giver tips og tricks til grundig afdækning.

Fjern kalken fra fliserne

Fjern kalken fra fliserne

3: Afdæk og start med hæftegrunder

Efter afdækningen er det blevet tid til at male med hæftegrunder på dine fliser, så den endelige maling kan hænge fast. Lad hæftegrunderen tørre i et døgns tid.

Når grunderen er tørret ind, skal du slibe den let. Brug en slibeklods og noget fint sandpapir, og tør til sidst af med en opvredet klud.

Påfør hæftegrunder inden endelige maling

Påfør hæftegrunder inden endelige maling

4: Mal fliserne

Nu er du klar til selve malerarbejdet. Start med at mætte rullen godt, og husk at komme godt ned mellem fliserne. Fliserne skal males i alt 2-3 gange for at malingen dækker. Lad malingen tørre, inden du begynder at male næste omgang.

Vi anbefaler, at du maler små grupper af fliser ad gangen for at opnå det bedste resultat.


så er det fixet.


*Den anvendte maling til køkken/bad er egnet til områder, hvor der ikke er direkte kontakt med vand.

Påfør den ønskede maling ovenpå den tørre hæftegrunder

Påfør den ønskede maling ovenpå den tørre hæftegrunder

Se flere fix det selv-film