Sådan minimerer du elregningen

Er du energibevidst? Så læs med her, hvor vi giver vores bedste tips & tricks til at spare på strømmen.

Hvis energikrisen har gjort dig endnu mere opmærksom på dit strømforbrug, er du ikke alene. Men der er heldigvis meget du kan gøre, for at elregningen bliver mindre.

Brug energimålere

Med en energimåler kan du automatisere ikke-intelligente enheder som fx lamper, TV og kaffemaskine. Ved at time dine enheder kan du spare på strømmen, og med de smarte energimålere kan du holde øje med energiforbruget i en app. Energimålere fås til både inde- og udendørsbrug.

Smarte energimålere - til udendørs og indendørs brug

Skift til LED-belysning

Det er en god idé at udskifte de gamle halogen- og glødepærer med LED-pærer. LED-pærer er både energi- og miljørigtige, da levetiden er meget lang. Bruger du en LED-pære et par timer om dagen, kan den holde i op til 50 år.

Udover den lange levetid, har LED-pærer et meget lavere strømforbrug end de gammeldags pærer, og skiftet til LED vil tydeligt kunne mærkes på elregningen. Faktisk kan du spare tusindvis af kroner ved at skrotte de traditionelle pærer.

Inden du går i gang med at skifte til LED-pærer, er det en god idé, at du sætter dig ind i begreber som lumen og kelvin. Se fx filmen Sådan vælger du den rette pære.

LED-pærer har flere af de egenskaber, som vi kender fra de traditionelle halogen- og glødepærer. Faktisk er nutidens LED-pærer så gode, at man ikke med det blotte øje kan se forskel på fx en glødepære og en LED-pære.

LED-pærer kan købes med forskellig lystemperatur og lysintensitet, og hvis du kommer til at savne den gode gamle glødepære, kan du også få en LED-pære, der ligner en glødepære.

Vælg smart belysning

Smart belysning kobles til wi-fi og automatiseres via en app. Den intelligente belysning kan planlægges, så lyset automatisk tændes, slukkes eller dæmpes med udgangspunkt i dine daglige rutiner.

Med smart belysning skal du ikke bekymre dig om, hvorvidt lyset bliver slukket, når den sidste person forlader huset om morgenen. Du skal heller ikke huske på at dæmpe lyset om aftenen, hvor du måske sidder foran fjernsynet og ikke har brug for så meget lys.

Vælger du smart belysning, kan dine lyskilder tilkobles og forbindes i netværk, og på den måde kan du nemt styre og overvåge dem. Med de smarte pærer er mulighederne for at tilpasse belysningen i hjemmet mange, og pærerne fås både i alle regnbuens farver men også i traditionelle udgaver.

Læs meget mere om smart belysning her.

Smart belysning der betjenes via en app på en mobiltelefon

Giv dig selv nye vaner

  • Sluk dine enheder, hvis du er væk fra dem i mere end to timer
  • Sluk for stikkontakterne, når du går i seng
  • Download en app, der giver dig mulighed for at holde øje med dit strømforbrug – forsøg herefter at sænke dit forbrug
  • Fyld vaskemaskinen helt op, når du vasker tøj – og vask ved 30 grader
  • Tør tøjet udenfor i stedet for i tørretumbleren
  • Kig i fryseren – trænger den til at blive afrimet?
  • Tjek køleskabet – er det indstillet til 5 grader?

Se vores store udvalg af el & belysning her.