Planteborde & højbede


{{ totalProductsCount }} varer

{{ totalProductsCount }} vare

Inkl. fragt

{{ product.preUnitPrice }}/{{ product.unit }}

{{ product.price }} /{{ product.unit }}

{{ product.alternativePriceInclVat }}/{{ product.alternativePriceUnit }}

{{ product.price }} /{{ product.unit }}

{{ product.alternativePriceInclVat }}/{{ product.alternativePriceUnit }}

Webshop Butik
Der er ingen varer der matcher dette filter

Flotte planteborde & højbede til lave priser

Kunne du tænke dig en flot have fyldt med farverige blomster og smukke bede? Eller drømmer du om en mere stemningsfyldt terrasse med grønne krydderurter og dekorative blomster? Så kan det være, at højbede eller kapillærskjulere er en god løsning til dig. Højbede og plantekasser egner sig både til frodige haver med masser af farvestrålende blomster og til mere enkle og stilrene haver med rene og stramme linjer. Ligeledes er højbede og plantekasser velegnede til at placere på terrassen, hvor de skaber et hyggeligt og frodigt miljø, og hvor du nemt kan holde øje med dem og passe og vande dem dagligt. Så skal du i gang med at indrette haven eller terrassen, kan du få masser af god inspiration på denne side, hvor du finder vores store udvalg af plantebede, højbede, planteborde, kapillærskjulere og meget mere.

 

Højbede i træ – en flot og klassisk løsning til de fleste haver

Højbede i træ har længe været udbredt i de danske haver, og de bliver kun mere og mere populære. Grunden til, at højbede i træ er så populære, er at du kan bruge dem til både blomster, planter, grøntsager og krydderurter. Derudover er højbede i træ kønne at se på og passer til alle slags haver – både de frodige, blomstrende haver og de mere stringente haver med skarpe linjer og et enkelt udtryk. Endvidere er højbede praktiske i og med at de kan stables, så du selv kan bestemme, hvor høje de skal være. På den måde kan du også benytte højbede i et mindre drivhus, hvor der måske ikke er så meget plads. De stabelbare højbede udmærker sig også ved, at du har et godt overblik over dine planter og at du nemt kan beskære dem i en god arbejdsstilling. Højbedsrammer er ikke kun velegnede i store haver med masser af plads – faktisk er et højbed også en praktisk løsning for dig, der bor i lejlighed og gerne vil have mulighed for at fx at dyrke dine egne lækre grøntsager og krydderurter på altanen. For at give dine afgrøder de bedste forudsætninger for at trives i et højbed på altanen, kan du med fordel investere i et minidrivhus, der kan kobles på højbedet. På denne måde giver du dine grøntsager og krydderurter de aller bedste betingelser for at vokse i læ for vind og regn og for at udnytte solens stråler optimalt. I jem & fix’ sortiment af flotte højbede kan du blandt andet finde et højbed i flere etager, der er særligt velegnet til små arealer som fx en altan. Vi har også flere udgaver af minidrivhuset, som giver dig mange flere muligheder for at blive selvforsynende med grøntsager og krydderurter.

I jem & fix har vi mange forskellige løsninger til haven, terrassen og altanen, og på denne side kan du finde flere forskellige udgaver af plante- og højbede, planteborde og minidrivhuse. Højbede fås i mange forskellige modeller, og hos os kan du både få højbede i træ og vedligeholdelsesfri højbede i galvaniseret og pulverlakeret stål. Så hvis du gerne vil have nogle praktiske højbede eller kapillærskjulere, der ikke kræver noget vedligehold, er disse et godt alternativ til højbede i træ. I jem & fix har vi også plantekasser og højbede på hjul, der udmærker sig ved at være lette at transportere og flytte rundt i haven, selv når de er fyldt med jord og planter. En plantekasse på hjul er især praktisk til planter, der ikke tåler for megen direkte sol, og som hurtigt skal kunne flyttes ind i skyggen når solen er på sit højeste. Det er også her på siden du finder en flot plantereol, der både vil pynte udendørs på terrassen og indendørs i køkkenet, hvor du fx kan bruge den til opbevaring af friske krydderurter.

 

En bedre arbejdsstilling til havearbejdet

Havearbejde kan være fysisk anstrengende, og man kan let få ondt i ryggen efter en lang dag med såning, pasning eller omplantning af blomster og planter. På samme måde kan havearbejde være hårdt for knæene, når de traditionelle plantebede skal ordnes, fordi man sidder i en ergonomisk uhensigtsmæssig stilling. Her er planteborde og højbede et rigtig godt alternativ, hvis du gerne vil bruge lang tid på dit havearbejde, men uden at få fysiske skavanker som hold i ryggen eller ømme knæ. Med et plantebord får du dine planter op i en god arbejdshøjde, hvilket kan lette arbejdet, når der skal plantes i krukker på terrassen, eller når der skal sås krydderurter eller blomster. På denne side finder du planteborde i mange forskellige udgaver fx i flot træ med en praktisk metalplade. Planteborde er både dekorative, når det fyldes med blomster i små krukker, og praktisk at stå ved og arbejde med fx omplantning. Du kan også sagtens bruge dit plantebord indendørs, hvor det både har et praktisk og et æstetisk formål. Find et plantebord, der passer til din have og dine behov her på siden til lave priser.

 

Skal der struktur på bedene, kan højbede eller plantekasser være en god løsning, ligesom den praktiske indramning af agurker og tomater i form af kapillærskjulere også pynter og gør god gavn i drivhuset. Både højbede og kapillærskjulere findes i forskellige slags træ, materialer og udgaver. Fx kan du få en plantekasse med hjul under, så den nemt kan flyttes rundt på terrassen eller ind i læ i drivhuset.

 

Få det bedste ud af dit højbed

Inden du går i gang med at plante blomster, krydderurter og grøntsager i dit nye højbed, er der et par ting, du skal huske: Hvis du fx har tænkt dig at placere dit højbed på græsplænen, er det en rigtig god idé først at fjerne græsset inden du lægger jord i højbedsrammen. Endvidere er det en god idé at bruge en indlægspose, så du beskytter træet i højbedsrammen mod fugt. Når du fylder jord i højbedet skal du huske, at jorden vil have tendens til at synke lidt sammen. Derfor kan du med god samvittighed fylde rigeligt jord i. Du skal bruge en jord, der er rig på næring og som er så let og porøs, at du nemt kan grave i den med fingrene. Du kan med fordel blande lidt kompost i jorden en gang om året, så jorden får tilført næring. Planterne og grøntsagerne vil nemlig trække næringen ud af jorden, og derfor er det nødvendigt at spæde til med kompost eller økologisk gødning. Et højbed er i øvrigt også praktisk for dig, der ville ønske at året havde flere sommermåneder: Med et højbed forlænger du nemlig sæsonen. Jorden i et højbed bliver nemlig hurtigere varm og tør efter vinteren, og derfor kan du begynde at så dine frø tidligere, end hvis du dyrker på friland.

 

Så leder du efter en god, praktisk og ergonomisk løsning, der kan bruges både i haven og på terrassen og altanen, er et højbed eller en plantekasse et rigtig godt valg. Hos jem & fix har vi et stort udvalg af planteborde, højbede, kapillærskjulere og mindrivhuse samt et stort udvalg af tilbehør – og det hele fås natuligvis til vores sædvanlige lave priser. Kig forbi din lokale jem & fix, eller se nærmere her på siden og få masser af inspiration, og køb dit plantebord eller højbed online.