Sådan monterer du en brusevæg

3-2-1-fix!

En afskærmning/brusevæg i glas er en elegant måde at holde bruseområdet afskærmet uden at lukke det helt af. 

I denne film har vi har valgt en brusevæg, der monteres i en skinne og styres af en fod forneden og en stang foroven. Se, hvordan det kan fixes i videoen eller følg guiden trin for trin.

Bemærk, at da der findes forskellige brusevægge, illustrerer videoen ikke nødvendigvis den model, du har valgt. Du kan måske bruge filmens tips og tricks alligevel, men vær opmærksom på, om din brusevæg skal monteres med andre beslag, og følg brugsanvisningen til dit produkt.

1: Montering af skinnen

Glasvæggen skal stå oppe i niveau med gulvet og ikke nede i niveau med gulvet i bruseområdet. Start med at montere skinnen på væggen men tjek først den er helt i lod og marker på væggen, hvor der skal bores.

For at minimere støj og svineri, så brug et bor til mur og beton uden slagbor. Hullerne vil også blive meget pænere på denne måde. Nu kan du montere plugs og skrue skinnen op med skruerne, men vent med at spænde dem helt, til alle skruerne er sat i.

TIP: Opsamling af murstøv
Når du borer i væggen, kan du sætte en plastikpose op med malertape, der opsamler murstøv fra hullet, så slipper du for at støvsuge efterfølgende, og det er især en god idé, hvis du borer i røde mursten.

Boremaskine borer hul i væg ved siden af flisevæg

Boremaskine borer hul i væg ved siden af flisevæg

2: Montering af foden

Nu skal foden, der styrer glasset i bunden, monteres. Her er du nødt til at placere glasvæggen i skinnen for at måle af og markere, hvor den skal være. Læg først nogle klodser på gulvet, som glasvæggen kan stå på, så er den beskyttet i bunden og nemmere at justere, da den skal være helt i vater, inden der markeres til foden. Det er vigtigt, at foden placeres helt korrekt i forhold til det hak, der er i glasvæggen, da der ikke er meget at justere med. Brug en blyant og marker hvor foden skal være i forhold til hakket i glasvæggen og sæt også en streg på hver side af glasset. Derefter er det nemt at føre markeringen fra foden ind hvor glasvæggen ender med at være.

 

Guiden fortsætter længere nede.

Finger peger på markering på flisegulv

Finger peger på markering på flisegulv

3: Bor huller, og monter glasvæggen

Brug et helt nyt murbor uden slag på boremaskinen, og skru ganske forsigtigt. Her er det godt at have lidt vand i nærheden, der kan dryppes på, da det fungerer som smøremiddel samtidig med, at det afkøler boret. Sæt en skrue i en plug, og brug den til at banke pluggen forsigtigt ned i hullet, så den er lidt under overfladen. Nu kan du montere og skrue foden fast. Efterfølgende skal glasset monteres i skinnen og foden, og så er den fastgjort i den ene side.

Et bor borer hul i flisegulv

Et bor borer hul i flisegulv

4: Monter brusestang, og fastgør brusevæggen

For at holde glasvæggen på plads i den anden side monteres en brusestang ind til væggen. Start med holde stangen op til hullet i glasvæggen, og når den er i vater, kan du markere på væggen, hvor der skal bores. Holderen til stangen bores først fast i væggen. Derefter monteres stangen i glasvæggen med pakninger og modskrue. Spænd godt efter, så den sidder helt fast. Til sidst drejes de små unbrakoskruer på stangen indad, inden de fastspændes, og stangen er fastmonteret.

Så er det fixet!

Brusevæg og -stang forbindes til sidst i monteringen

Brusevæg og -stang forbindes til sidst i monteringen

Se flere fix det selv-film