Montering af bordplade

Det er slet ikke så svært selv at montere en bordplade.

Kapitler

Dette skal du bruge

Når du skal montere bordplade

OBS!

Dette skal du være opmærksom på

Placering

Placering af bordplade

Fastgørelse

Brug tvinger til at fastgøre med

Fastgørelse

Skru bordpladen fast

Arbejdshøjde

Hvad er standarden?

Sådan monterer du en bordplade

Her kan du se, hvordan du let monterer en ny bordplade på fx dit køkkenbord eller på arbejdsbordet i køkkenet. 

Trin 1

Hvis ikke din bordplade allerede er skåret til, skal du starte med at gøre det. Her skal du være opmærksom på, at der skal være 10-15 mm udhæng i forhold til lågens overflade. Det samme udhæng skal der være i siderne.

 

 Materialeliste

 

    Følg vores links, og se udvalget

  

Trin 2

Når du er klar til at placere bordpladen, skal du huske at tage højde for, at træ udvider og trækker sig sammen afhængigt af luftfugtigheden. Det vil sige, at om sommeren fylder træet faktisk mere end om vinteren, når luftfugtigheden er mindre. Derfor skal du give skruerne plads til at ”vandre”. Hullet under bordpladen skal altså være stort nok til, at skruen kan bevæge sig.

Trin 3

Når du har fået placeret bordpladen præcist, hvor den skal ligge, låser du den fast med lyntvingerne, inden du begynder at skrue.

Tjek at den flugter så godt som muligt med bagvæggen. Dog er det sjældent, at en væg er 100% lige, så derfor skal du ikke fortvivle, hvis bordpladen ikke flugter helt nøjagtigt med væggen. En fuge mellem bordplade og væg giver et rigtigt pænt resultat og beskytter også væggen, når du fx tørrer bordpladen af.

Trin 4

Når bordpladen er skruet fast, kan du med fordel give den lidt overfladebehandling, afhængigt af hvilket rum i huset bordpladen befinder sig i.

Så er det fixet!