Sådan bygger du en træterrasse

3-2-1-fix!

At lægge sin egen terrasse kan måske virke som et uoverskueligt projekt. Det behøver det dog ikke være. Følg blot rådene i denne film, og du er klar til at gå i gang.

Det første trin i opbygning af en træterrasse, er at opsætte fundamentet under terrassebrædderne. I fix det selv-filmen sådan laver du fundament til træterrassen, kan du se, hvordan du klarer den opgave.

 

Materialeliste

1: Læg terrassebrædderne

Når fundamentet er klar, kan du gå i gang med at lægge terrassebrædderne på.

Det giver et pænere resultat, hvis du lægger samlingerne forskudt for hinanden. Sæt et mærke på terrassebrættet, så du ved, hvor du skal skære. Husk at give brædderne et lille skråt snit, så de to brædder på overfladen rører ved hinanden, men derfra går fra hinanden.

Når du lægger dine brædder, skal du selvfølgelig sørge for, at det første bræt ligger fuldstændigt lige. Her kan det være en god idé at bruge en snor at styre efter. Det næste bræt skal placeres ved siden af, således at der et lille mellemrum til det forrige, da træet skal have plads til at give sig afhængigt af luftfugtigheden.

 

Guiden fortsætter længere nede.

Terrassebrædder monteres på fundamentet ved husmuren

Terrassebrædder monteres på fundamentet ved husmuren

2: Brug skruer

Du får det bedste resultat, hvis du benytter skruer. Brug skruer, der er egnet til at være udendørs. Man kan også sætte søm i med en sømpistol, men det kan give splinter omkring sømmet, som ikke er behageligt for bare fødder. Der sætter skruerne sig pænere.

Arbejder du med hårdt træ, skal du undersænke, inden du sætter skruerne i.

Der bruges skruer til monteringen af terrassebrædder

Der bruges skruer til monteringen af terrassebrædder

3: Vend brædderne ens

En af udfordringerne ved at arbejde med lange terrassebrædder er, at de godt kan give sig i forskellige retninger. Vær derfor opmærksom på, at de ikke bugter sig for meget, inden du sætter dem fast i begge ender. Ligeledes skal du være opmærksom på, at træet også kan give sig på den anden led; derfor er det vigtigt, at alle brædderne ligger med den samme side opad. Husker du på disse ting undervejs, får du hurtigt lagt en pæn terrasse.

Så er det fixet.

Færdigmonteret træterrasse

Færdigmonteret træterrasse

Se flere fix det selv-film