Sådan blander du mørtel

3-2-1-fix!

Når du skal blande en færdig mørtel, skal du bruge mørtel, cement og vand. Den færdige mørtel er ikke standard, men afhænger af styrken af det eksisterende, hvis du skal bruge det op mod noget, der allerede findes. Ellers bruges der traditionelt 1 del cement til 8 dele mørtel. Tag et kig på denne video eller følg guiden trin for trin.

1: Blanding

Start med at hælde lidt vand i spanden, så du undgår nogle tørre knolde i bunden af spanden, der er meget svære at blande op. Herefter tilsætter du mørtel og derefter cement. Blandes med piskeriset på boremaskinen.

Tip! Hold hænderne væk fra luftindtaget. For at undgå at boremaskinen brænder varm/sammen, er det vigtigt at holde hænderne væk fra luftindtaget, så den kan køle sig selv ned.

Murerspand, hvori der blandes mørtel med et piskeris på en boremaskine

Murerspand, hvori der blandes mørtel med et piskeris på en boremaskine

2: Tilpas blandingen

Hvis blandingen er for våd, tilsættes lidt ekstra mørtel/cement i samme blandingsforhold, som du startede med. Når blandingen er færdig, kan piskeriset let rengøres i en spand med rent vand – så er det klar til næste gang.

Piskeris på boremaskine rengøres i en spand med rent vand

Piskeris på boremaskine rengøres i en spand med rent vand

3: Lad blandingen sætte sig

Brug murerskeen til at mærke på blandingen - om den evt. er for våd eller tør. Hvis den er lidt for våd, kan du lade den den stå et kvarters tid, så den kan sætte sig inden brug. Vurder konsistensen af massen alt efter, hvad blandingen skal bruges til.

Så er det fixet.

Spand med færdigblandet mørtel

Spand med færdigblandet mørtel

Se flere fix det selv-film