Vælg den rette malerrulle

Når du skal male store overflader som vægge og lofter, er en malerrulle uundværlig. Den fordeler malingen flot på store områder, og det går naturligvis hurtigere, når du bruger en malerrulle frem for en pensel på en hel væg.

 

Der findes mange forskellige malerruller, og det kan være svært at finde ud af, hvilken malerrulle du skal bruge til netop dit projekt.

 

Læs med her og bliv klogere på malerruller, så du er klædt på til at vælge den rigtige.

 

Kort om malerruller

En malerrulle består af et malerrulleskaft og en valse. Valsen sættes på skaftet, og hvilken valse du skal bruge, afhænger af opgaven. Du kan derfor vælge flere valser til det samme malerrulleskaft. Vær dog opmærksom på, om dit malerrulleskaft er med eller uden gavl.

Malerrulle fra Stiwex med skaft og valse

Vælg den rette valse til malerrullen

Valsen er den del af malerrullen, som skal vælges med omhu i forhold til netop dit projekt. Generelt er det sådan, at den kortluvede valse er til glatte underlag, mens der til ru underlag skal bruges en valse med lang luv.

 

Glatte underlag er glatte vægge, møbler og døre, og her er der brug for at skabe en helt glat overflade, som bedst gøres med de kortluvede valser og malerruller. Jo kortere luven er, jo glattere overflade får du.

 

Ru underlag er fx murværk, vandskurede vægge og lignende, og de kræver en valse med lang luv, fordi de lange fibre sørger for at dække den ru og ujævne overflade. En glat rulle vil derimod ikke kunne nå ned i alle fordybninger på en ru væg.

Vælg den rette bredde på valsen

De forskellige valser og malerruller findes i forskellige bredder. Hvilken bredde, du skal vælge, afhænger af, hvad du skal male. Skal du male en stor væg, er det nemmest med en meget lang rulle, men er det et mindre møbel eller lignende, så skal du vælge en lille rulle.

Vælg det rette malerrulleskaft

Malerrulleskaftet fungerer som håndtag til din valse og skal passe til valsens størrelse og udformning. Det er også smart at overveje, om malerrullen skal kunne sættes på en teleskopstang. Det er ikke alle malerulleskafter, hvor det er en mulighed, så skal du male lofter eller nå højt op på en væg, er det en god idé at vælge et malerulleskaft, som kan sættes på en teleskopstang.