Junckers køkken bordpladeolie 0,75 liter

Varenr.: 9055549

Junckers køkken bordpladeolie 0,75 liter

Varenr.: 9055549
 • Junckers Rustik klar bordpladeolie
 • Olien er fødevaregodkendt, så det kan til køkkenborde og andet trævarer, der kommer i kontakt med fødevarer
 • Olien er indeklimamærket, som sikrer at der ikke er kemiske stoffer i produktet, der negativt kan påvirke luftkvaliteten
 • Bordpladeolien bruges til grunding og færdigoliering af træbordplader, skærebrætter og andre overflader af træ
 • Indeholder 0,75 liter
248.00

Varebeskrivelse

Junckers fødevaregodkendt bordpladeolie til køkken

Junckers bordpladeolie til køkken er et indendørs olieprodukt til grunding og færdigbehandling af ubehandlede samt afslebne overflader af træ som køkkenbordet. Produktet kan også anvendes på flader, der tidligere har været behandlet med Junckers Rustik Bordpladeolie klar eller farvet.

Bordpladeolien er fødevaregodkendt, som betyder at du trygt kan anvende den til køkkenborde, skærebrætter og andet træværktøj, der kommer i kontakt med fødevarer.

Olien er desuden også godt for indeklimaet, da produktet er indeklimamærket. Det betyder at bordpladeolien har gennemgået omfattende prøvning for afgasning og lugt. Det sikrer, at der ikke er kemiske stoffer i produktet, der negativt kan påvirke luftkvaliteten i rummet.

Køkken bordpladeolien påføres med klud, pensel eller rulle, og rækkeevnen afhænger af, om den skal bruges til grundoliering eller færdigoliering. Junckers anbefaler 2 lag bordpladeolie til grunding af ubehandlede eller afslebne overflader og 2 lag til færdigbehandling.

Produktdetaljer:

 • Farve: Klar
 • Indhold: 0,75 liter
 • Rækkeevne: 10-20 m² pr. liter
 • Opbevaring: Holdbar 2 år i uåbnet emballage ved 20° C. Når emballagen er åbnet, vil olien danne skind på overfladen ved henstand og evt. gelere i emballagen
 • Tørretid ved 20° og 50 % RF: 16-24 timer før genbehandling
 • Klar til brug 24 timer efter færdigbehandling
 • Fuldt afhærdet efter 3 døgn
 • Tildæk ikke overfladen før olien er fuldt afhærdet
 • Bør ikke fortyndes

Brugsanvisning:

Før du går i gang: Inden montering af en ny ubehandlet bordplade skal alle udskæringer, kanter og bagside påføres rigelige mængder olie. Det modvirker risiko for krumning af bordpladen.

Grundoliering af ubehandlede/afslebne overflader: Overfladen skal være ren, tør og fri for støv, voks, polish og sæberester. Urenheder fjernes ved afslibning i træårenes retning med sandpapir korn 100-120. Slibestøv fjernes ved støvsugning.

Før oliering påbegyndes skal træets overflade fugtes med en klud opvredet i rent vand. Det sikrer god oliemætning og et ensartet udseende. Sørg for at overfladen fugtes ensartet og synligt på hele arealet. Lad herefter tørre til overfladen ikke længere føles fugtig.

Påfør 2 lag olie ´vådt i vådt`. Påfør først ét lag olie. Vent i maksimalt 30 minutter og påfør endnu ét lag olie. Hold øje med at olien står blankt/våd og fordel olien fra våde til tørre områder, hvor olien er absorberet. Efter 20-30 minutters bearbejdning, og imens olien stadig er våd, poleres overfladen let med en hvid nylonsvamp.

Til sidst fjernes overskydende olie med en ren fnugfri klud. Sørg for at tørre olien af til en ensartet mat overflade. Områder med indtørret olie, der ikke er absorberet, vil efterlade skjolder på overfladen.

Lad tørre i 16-24 timer før færdigbehandling.

Færdigbehandling: Mellemslib med sort slibesvamp og fjern slibestøv. Påfør 2 tynde lag til overfladen er mættet og polér med en ren klud til overfladen føles tør. Olie, som ikke er absorberet skal være fjernet senest 30 minutter efter påføring.

 


Vær opmærksom på:

EUH210 Sikkerhedsdatablad kan på anmodning rekvireres.
Indeholder tørrende olier. Risiko for selvantændelse. Spild, brugte klude m.m. opsamles, opbevares i brandsikker beholder og destrueres.

junkers logo

Specifikationer

Type Værdi
Indhold liter 0,75 liter
Rækkeevne 10-20 m2 pr. liter
Tørretid 16-24 timer
Mærke Junckers
Farve Klar
Olie-/vandbaseret Oliebaseret

Info & guides