Sådan sætter du skyggelister op

3-2-1-fix!

Når du har lavet dit listeloft, skal der sættes skyggelister på for at afslutte arbejdet helt perfekt. Det er en rigtig god ting med skyggelister, da de tillader dit loft at bevæge sig en lille smule alt afhængigt af luftfugtigheden i rummet.

Luftfugtigheden påvirkes også af de naturlige forskelle mellem sommer og vinter. Tag et kig på denne video eller følg guiden trin for trin, så du kan se, hvordan de monteres.

Materialeliste

1: Opmål og sav listerne

Afmærk på listen, hvor den skal saves. Når listerne måles, så sæt gerne et kryds på den side af stregen, hvor du skal save. Der forsvinder nemlig den smule, der svarer til savklingen, når der saves. Brug gerne en kapsav, da den gør arbejdet lettest. Listen skal skæres til på skrå, så de passer i hjørnerne, der hvor de mødes. 

Kapsav skærer en skyggeliste ved markering

Kapsav skærer en skyggeliste ved markering

2: Montering af listerne

Hvis der er et udvendigt hjørne i rummet, så kan du med fordel opmåle listen ved at lægge listen der hvor den skal ligge og derefter tegne en fin streg på listen ud fra hjørnet af væggen.

Listerne sættes herefter op med stiftpistolen.

Skyggeliste sættes op med trykluftspistol

Skyggeliste sættes op med trykluftspistol

3: Vend listerne korrekt

Er du i tvivl om hvordan listen skal vende, kan du bruge denne fingerregel. Du skal kunne få en skygge op på loftet og ned på væggen, så vender den rigtigt.

Så er det fixet.

Skyggelister sat op rundt om et udvendigt hjørne

Skyggelister sat op rundt om et udvendigt hjørne

Se flere fix det selv-film