Sådan monterer du dørgreb og låsecylinder 

3-2-1-fix!

Lær, hvordan du monterer et nyt dørgreb på din yderdør og ikke mindst en ny låsecylinder. Tag et kig på videoen eller følg guiden trin for trin.

Materialeliste

1: Sådan virker en cylinder

Først viser vi, hvordan en cylinder virker. Når du tager cylinderforlængerne af, kan du se, at der på bagsiden er en streg, der bevæger sig, når man bevæger nøglen, og som skal have kontakt til resten af systemet, som sidder inde i din låsekasse.

En cylinderlås med nøgle

En cylinderlås med nøgle

2: Cylinderforlænger

For at få cylinderen til at passe skal der evt. skaffes cylinderforlængere, hvis du mangler lidt i forhold til tykkelsen af døren. Vi skal bruge to til denne dør og starter med at tage nøglen ud, så vi kender positionen, når nøglen er ude.

 

Guiden fortsætter længere nede.

Cylinderlåsen får sat forlængerstykker på

Cylinderlåsen får sat forlængerstykker på

3: Montering af cylinder

De to pile, der er inde i krydsene, skal vende nedad, så de skal lige drejes i position.

På indersiden skal der være en vrider. Det er faktisk bare en skive med tre huller i og en medbringer forneden, der skal pege ind i huset. Skruerne foroven skal pege mod cylinderen. Monter skiven med de to skruer øverst. Herefter skal du samle de to forlængere og sætte cylinderen på og montere enheden på de to skruer, hvorefter du skal spænde skruerne.

Tjek monteringen ved at sætte et greb på og bruge det. Her kan du se om dine svingriller kommer ud, og om systemet låser.

Cylinderlåsen bliver indført i døren

Cylinderlåsen bliver indført i døren

4: Vrider og cylinderring

Ser det fint ud, er det bare at fortsætte med vrideren på indersiden og cylinderringen på ydersiden. Cylinderringen kan du få i forskellige tykkelser, så du kan justere og få en helt glat overflade mellem cylinder og cylinderring. På denne måde sikrer du, at man ikke kan få fat i cylinderen med en tang udefra.

Husk at den glatte side af skruen skal sidde på ydersiden og den med kærv skal være på indersiden. Tjek gerne igen, at låsesystemet virker.

Vrider monteres på indersiden af døren

Vrider monteres på indersiden af døren

5: Montering af greb

Monter grebene og skru dem fast. Igen skal du huske, at den glatte side af skruen skal være på ydersiden af tyverisikringsmæssige hensyn. Til sidst er der kun at spænde den lille skrue i grebet og tjekke, at det hele virker.

Så er det fixet.

Dørhåndtag fastgøres

Dørhåndtag fastgøres

Se flere fix det selv-film