Sådan lægger du gulvvarme

3-2-1-fix!

Et lunt trædeunderlag, masser af gulvplads og ingen radiatorer eller synlige rør, der skal rengøres. Det er nogle af de fordele, der gør gulvvarme til guld. Vil du gerne vide, hvordan du selv kommer i gang med at lægge gulvvarme? Så tag et kig på denne video eller følg denne guide trin for trin.

1: Start med gulvisoleringsplader

Når du skal etablere gulvvarme, starter du med to lag styrolit gulvisoleringsplader, som placeres på en plan bund. Isoleringspladerne skal have en tykkelse på i alt 30 cm.

En bunke styrolitplader, der bruges til isolering under gulvvarme

En bunke styrolitplader, der bruges til isolering under gulvvarme

2: Placering af rionet

Ovenpå pladerne placerer du afstandsstykker, og ovenpå disse placeres rionet (stålnet). Det er vigtigt med lidt afstand mellem isoleringsplade og rionet for at armere den beton, der til sidst kommer ovenpå.

Rionet placeres ovenpå afstandsstykker. Derunder ligger gulvisoleringsplader.

Rionet placeres ovenpå afstandsstykker. Derunder ligger gulvisoleringsplader.

3: Læg gulvvarmeslange ud

Herefter skal du lægge pex-rør ovenpå rionettet, og til at fastgøre røret til rionettet kan du bukke kobberbindere rundt om rionet og rør. Kobberbindere har et øje i hver sin ende, og de fæstnes effektivt med et lukkeværktøj til gulvarmebindere. Du stikker bare krogen igennem de to øjer og trækker, og så sidder det godt fast. Når den sidste binder er fastgjort, kan du hælde beton på.

Så er det fixet.

 

TIP: En tegning giver overblik

Hvis du fx skal lægge gulvvarme på dit badeværelse, så er det en god idé at have en tegning af det færdige rum, inden du lægger pex-rør, så du kan undgå at lægge rørene, der hvor toilettet eller andre elementer skal skrues fast. Så undgår du at punktere dine pex-rør.

pex gulvvarmerør fastgøres til rionettet

pex gulvvarmerør fastgøres til rionettet