Sådan justerer du skæve skuffer

3-2-1-fix!

Har du også oplevet en skuffe, der er skæv, eller træskuffer, der er svære at åbne og lukke?

Over tid kan en skuffe begynde at hænge skævt. Og har du træskuffer, har du måske oplevet, at de binder og bliver svære at åbne og lukke. Hvis din skuffe hænger, kan du justere skruerne på siden af skuffen. Binder din træskuffe, kan du nemt fixe det med lidt stearin. Start med at slibe skuffen med sandpapir, og smør efterfølgende med stearin der, hvor skuffe og træ møder hinanden. Se fix det selv-filmen eller læs med herunder, og lær hvordan du får bugt med skuffer, der er skæve eller binder.

1: Er skuffen skæv?

På siden af skuffen finder du to skruer. Den bagerste skrue kan bruges til at justere skuffens vertikale position, og den forreste skrue kan bruges til at justere skuffens horisontale position.

I vores tilfælde skal vi hæve skuffen, så vi skal justere på den bagerste skrue. Find den skruetrækker, der passer til skruen, og skru gradvist, indtil skuffen er helt på plads.

Selvom andre skuffesystemer ser anderledes ud, er fremgangsmåden oftest den samme. 

Justering af en moderne skuffe med beslag

Justering af en moderne skuffe med beslag

2: Binder din træskuffe?

Hvis du har en træskuffe, der binder, kan en smart løsning være at smøre den med stearin. Her trækker du blot skuffen ud og sliber med lidt sandpapir.

Påfør herefter stearin, der hvor træet møder skuffen - så glider skuffen nemt frem og tilbage igen.


Så er det fixet.

Se også filmen sådan justerer du skabslågen.

Justering af træskuffe

Justering af træskuffe

Se flere fix det selv-film