Vandskuring af murstensvæg

Sådan kan du vandskure og forny din murstensvæg.

Kapitler

Blanding

sådan blander du mixet

Påføring af mørtel

Sådan bruger du dit trækbræt

Vandskuring

Når det har sat sig, så skal det vandskures

Finish

Sådan får du en flot overflade

Se, hvordan du vandskurer din murstensvæg

Her skal den røde murstensvæg vandskures, så den ender med en flot, lysegrå overflade. Læs denne guide trin for trin eller kig med her på videoen og se hvordan.

Trin 1

Vi har valgt en pose Weber multi 280 hæftemørtel, der er færdigmixet, så der skal kun tilsættes vand. Hæld lidt vand i spanden og herefter noget mix i. Mixet blandes godt ved at bruge en boremaskine med piskeris på.

 

 Materialeliste

 

    Følg vores links, og se udvalget

  

Lad herefter blandingen stå og sætte sig i fem minutter. Husk sikkerhedsbriller og husk du ikke skal holde over luftindtaget på boremaskinen, da det kan forårsage, at boremaskinen bliver varm og kan brænde sammen. 

Trin 2

Tag lidt af den relativt tynde pudsemørtel med murerskeen og læg det på trækbrættet. Herefter trækkes det på nedefra og op. Skal du i gang med en kæmpe opgave, kan du blande en større mængde og anvende et større trækbræt. Ellers er det bare derudaf.

Trin 3

Når det har sat sig, skal det filtses/vandskures. Til dette kan du bruge forskellige typer af filtsebrætter i forhold til den overflade, der ønskes. Du kan vælge et med en blød skumgummi, hårdt skum eller en mellemting, der er lidt tykkere men med en fin skumdel ovenpå. Den bløde giver den mest ru overflade. Vi har her valgt den lidt tykkere med en fin skumdel på.

Trin 4

Tag dit filtsebræt, dyp det i vandet og vrid det hårdt op. Herefter arbejder du i små cirkelbevægelser. Du vil dermed tage en del af mørtlen af for at opnå en fin overflade. Efter et stykke tid kan du fornemme stenene, og det er det resultat, vi går efter. Det bliver et utroligt flot produkt, og så får du også varmen. Til sidst skal det bare tørre og hærde op.

Så er det fixet!