Opsætning af glasfilt

Når du har sat dine gipsplader op og de er spartlet og tørre er det tid til at sætte glasfilt på.

Kapitler

Slibning

Først skal der slibes

Dette skal du bruge

Når du skal slibe din væg

Fjern støv

Støvet skal fjernes inden du går videre

Grunder

Så skal væggen grundes

Filt

Tilpasning af filt

Klæber

Påføring af klæber på væggen

Opsætning af filt

Så skal der sætte filt op

Stikkontakt

Udskæring af stikkontakt

Overlap

Sådan overlapper du

Sådan opsætter du glasfilt på en væg

Når du har sat dine gipsplader op og de er spartlet og tørre er det tid til at sætte glasfilt på. Tag et kig på denne video eller følg denne guide trin for trin, så du kan se hvordan.

Trin 1

Uanset hvor dygtig man er til spartling af vægge, vil der altid være små streger, lunker og ujævnheder, der først skal slibes af. Brug slibepapirholder med skaft, så går arbejdet lettere. Og mærk lige efter med hænderne til sidst, om alle ujævnheder er væk. Til sidst kan det løse støv børstes væk med en kost.

Trin 2

Det sidste fine støv skal bindes til væggen med en forankringsgrunder. Til dette arbejde skal den blandes i forholdet 1 til 1 med vand. Brug en malerrulle på skaft til at påføre forankringsgrunderen.

Trin 3

Når grunderen er tør, skal filten på. Vi har valgt grundet glasfilt, så slipper man for at grunde bagefter. Hvis du på forhånd skærer filten til i den højde, banerne skal bruges i, så er det lettest. Nu er det vigtigt at passe på med skidt, da det vil være let synligt på filten.

    

Trin 4

Læg et fornuftigt lag vævklæber på med malerrullen på skaft og gerne til to baner ad gangen. Kommer dit arbejde tæt på en ru væg, brug da en pensel, for ikke at få skidt med i malerrullen.

Trin 5

Så er det tid til at sætte glasfilten op. På forgrundet filt er der en forside og en bagside, så vær opmærksom på at der står back på den side, der skal vendes ind mod væggen. Start med den første bane ind mod en kant og brug en stor spartel til at køre over filten, så den bliver helt glat. Er der stikkontakter mv. skal du bruge en skarp kniv og skære fri hertil i.

Trin 6

Næste bane skal nu sættes op. Der er to muligheder. Enten kan du støde dem sammen, så de sidder i forlængelse af hinanden ellers kan du lave et overlæg på ca. 3 cm. Herefter skærer du ned i midten og fjerner de to strimler, der er skåret af.

Trin 7

Til slut kan du gøre klar til at sætte dine fodpaneler på. Har du højden på dem, kan du afmærke denne og skære med en skarp hobbykniv der hvor fodpanelet går til. Herefter fjernes den afskårne filt, der ellers vil gå ned bag fodlisten, mens vævklæberen stadig er våd.

Trin 8

Når filten er tør, skal der bare lige lægges en akrylfuge i alle hjørnerne.

Så er det fixet!