Vertikalskærere


{{ totalProductsCount }} varer

{{ totalProductsCount }} vare

Inkl. fragt

{{ product.preUnitPrice }}/{{ product.unit }}

{{ product.price }} /{{ product.unit }}

{{ product.alternativePriceInclVat }}/{{ product.alternativePriceUnit }}

{{ product.price }} /{{ product.unit }}

{{ product.alternativePriceInclVat }}/{{ product.alternativePriceUnit }}

Webshop Butik
Der er ingen varer der matcher dette filter

Vertikalskærer til en flot grøn plæne

Vil du gerne have en grøn og sund plæne uden mos? Så er det en vertikalskærer eller plænelufter, som det også hedder, som du skal anvende. Vertikalskæreren giver dig en hjælpende hånd i kampen mod mos og ukrudt, ved at give luft til græssets rødder, så det har lettere ved at optage vand og næring.

En vertikalskærer fungerer lidt som en plæneklipper, som du skubber hen over plænen i baner. På maskinen er monteret roterende klinger, der ligner små knive, der skærer dybe riller ned i plænen, som er med til at give græssets rødder luft og samtidig fjerner den mos, der ligger i overfladen af plænen.

Det kan se voldsomt ud når du har anvendt en vertikalskærer på din plæne – især hvis du har haft meget mos, da store bare pletter kan forekomme. Men heldigvis kommer græsset hurtigt igen.  Til områder i plænen med meget bare pletter eller fordybninger kan du med fordel anvende topdressing og derefter sprede nye græsfrø.

Hvornår anvendes en plænelufter?

Vil du gerne have at din plæne ser godt ud året rundt, bør du anvende vertikalskæreren mindst to gange om året.

Kør en første tur med vertikalskæreren i det tidlige forår i marts, når vinteren har sluppet taget. Brug derefter vertikalskæreren igen hen i mod efteråret, før kulden og det våde vejr tager fat igen.

En god idé er at anvende vertikalskæreren efter et par dages tørvejr og sol, så at mosset i græsplænen er forholdsvis tørt. På den måde har vertikalskæreren både lettere ved at trænge igennem det og det er heller ikke nær så tungt at trække mosset op af græsset.

Hvilken vertikalskærer skal du vælge?

Inden du køber en plænelufter er der et par ting du skal overveje, blandt andet hvor stor din plæne er. Hvor stor er din plæne for eksempel og har du adgang til et udendørs strømudtag. Måske kan du nøjes med en benzindrevet vertikalskærer eller måske foretrækker du en eldrevet med ledning.  

Begge maskiner har fordele og ulemper. Med en benzindrevet vertikalskærer slipper du for at tænke på ledningen og har derved ubegrænset rækkevidde. Men en benzindrevet vertikalskærer kan også støje lidt mere.

Med en eldrevne vertikalskærer skal du blot sætte stikket i stikkontakten og ikke tænke over, om du løber tør for benzin. Til gengæld kan der være en begrænsning i forhold til rækkevidden i at få ledningen til at nå. Her kan en forlængerledning eller kabeltromle til udendørs brug evt. være en god hjælp.

Kig eventuelt også efter designet på vertikalskæreren, kan den foldes sammen så de fylder mindre i skuret.