Byg og hyg - glæden ved at bygge, for børn og voksne

06. oktober 2023
Ansøger: Venneforeningen til Gjerrild Bønnerup Friskole
I Gjerrild vil vi gerne gøre det muligt at gå til tømrer! Det er ren lykke at se et barn med julestjerner i øjnene, når vedkommende får lov at hamre og save. Vi vil gerne kombinere denne lykke med fællesskab og læring på tværs af alder. Derfor vil vi gerne arrangere "byg og hyg", hvor fx pensionerede tømrer skal lære børn at bygge. De største børn kan være med til selve byggeriet og de mindste kan fx lave fuglehuse.

Vi er mange forældre, der synes det vil være fantastisk, hvis børn og unge kan gå til tømrer i Gjerrild. For at sætte gang i processen med at engagere uddannede tømrer (fx pensionerede tømrer) arrangerer vi løbende "byg og hyg". Konceptet er baseret på ideen om at der bor mange pensionister i Gjerrild, som har nogle værdifulde færdigheder. Disse pensionister vil vi meget gerne involvere i processen med at tilbyde børn og unge, muligheden for at bygge og udvikle deres håndværksmæssige færdigheder.
Der skal således gerne være gensidig værdiudveksling.
I første omgang ønsker vi at de store børn og ældre voksne skal bygge et legehus - alt imens de mindre børn bygger fuglehuse.
Vi søger støtte for at søsætte et projekt, som vi håber på sigt kan blive et ugentligt ungdomstilbud.
Vi er en forening, der arbejder for det gode børne- og ungdomsliv på landet.

Ønskede materialer

Tagshingels, Varenr.: 9053758 x 4
Gori træbeskyttelse, Varenr.: 9049915 x 2 
Lærk terrassebrædder, Varenr.: 9057286 x 12
Tagvindue, Varenr.: 9040611 x 1
Moderna vinylgulv, Varenr.: 9059767 x 2
Ærtesten, Varenr.: 9040875 x 1
Mini plankehegn, Varenr.: 9019715 × 8