Plæneklippere

{{ products.length }} varer

{{ products.length }} vare


Fri fragt
{{ product.price }} /{{ product.unit }}
Butik Online
Se mere Mere
Der er ingen varer

Plæneklippere til store og små græsplæner

En flot og velholdt græsplæne skal slås med jævne mellemrum, og det kræver en god plæneklipper i ordentlig kvalitet. Skal du have udskiftet din gamle plæneklipper med en ny, er der et par overvejelser du med fordel kan gøre dig inden du køber. Valget af plæneklipper er selvfølgelig afhængigt af din græsplænes størrelse og udformning. Har du en stor græsplæne er det naturligvis at foretrække at slå den med en elektrisk eller selvkørende plæneklipper, hvorimod det til en mindre græsplæne kan være tilstrækkeligt med en god gammeldags plæneklipper, nemlig den klassiske håndskubber.
 
Fordelene ved en håndskubber er mange; f.eks. optager den kun en begrænset mængde plads i redskabsskuret, den giver generelt et pænere og mere jævnt resultat end mange elektriske og motoriserede plæneklippere, og så er den ovenikøbet miljøvenlig og støjsvag. 

Til et større græsareal kan det dog hurtigt blive en uoverskuelig opgave hvis der kun er en håndskubber til rådighed. Her vil en robotplæneklipper eller en selvkørende plæneklipper være et godt valg. En selvkørende plæneklipper er særligt velegnet til større græsarealer og plæner med buske og træer, da den er noget lettere at manøvrere rundt på en bakket eller ujævn plæne. Det er dog ikke kun din græsplænes størrelse, der har betydning for hvilken plæneklipper, du bør vælge. Det kommer også an på, hvad du ønsker der skal ske med det afklippede græs. Traditionelt bliver græsset opsamlet i en beholder på selve plæneklipperen som selvsagt skal tømmes en gang i mellem, men i dag fås plæneklippere med både side- og bagudkast. Det vil sige, at det afklippede græs bliver kastet ud, mens du slår græsplænen, og det kan efterfølgende rives sammen. Nogle plæneklippere har også det såkaldte bioklip-system, hvor græsset klippes så fint, at det ikke skal rives sammen efterfølgende, men blot blive liggende i plænen, hvor det vil fungere som naturlig gødning. Vær opmærksom på at du opnår det bedste og pæneste resultat, hvis du slår din græsplæne i tørvejr, og husk at du som hovedregel ikke skal klippe græsset mere end at der står i hvert fald 4 cm. tilbage.