Parasoller & markiser


{{ totalProductsCount }} varer

{{ totalProductsCount }} vare

Inkl. fragt

{{ product.preUnitPrice }}/{{ product.unit }}

{{ product.price }} /{{ product.unit }}

{{ product.alternativePriceInclVat }}/{{ product.alternativePriceUnit }}

{{ product.price }} /{{ product.unit }}

{{ product.alternativePriceInclVat }}/{{ product.alternativePriceUnit }}

Webshop Butik
Der er ingen varer der matcher dette filter

Parasol & markise til solafskærmning

Danskere elsker solens varme stråler - især på de helt gode sommerdage, hvor skyerne endelig er væk. Dog sætter vi også pris på at kunne krybe i skygge under en parasol eller markise, når solen brænder midt på dagen. Når frokosten skal nydes ude, er det uundværligt at have en solafskærmning, uanset om det er en parasol eller markise, du vælger. Især hvis du har mindre børn med ude i solen, er det godt at kunne lave skygge, fordi de er ekstra udsatte for solens skarpe stråler.

Hos jem & fix finder du et bredt udvalg af parasoller, markiser og læsejl, som alle er med til at skabe skygge og læ på terrassen, så du kan nyde sommeren endnu mere udendørs.  

Vælg den rigtige type parasol

Når du skal vælge en parasol til terrassen, skal du overveje, hvor stor den skal være for at give skygge i det område, du ønsker. Jo større parasol, jo mere skygge giver den naturligvis. Har du en stor terrasse, skal du måske gå efter en af de store parasoller, men det kan også være, du skal overveje at købe to mindre parasoller, så du kan flytte rundt på dem, afhængig af hvor solen er. Herunder kan du blive klogere på de forskellige parasoltyper.

  • Markedsparasol

Markedsparasollen er den klassiske haveparasol, som sættes ned i en parasolfod. De findes i forskellige størrelser, så du kan vælge den, der passer bedst til din terrasse. Markedsparasollen har ribber, og den kan have forskellige funktioner til at hejse parasollen. Den findes også i forskellige former og farver, så du kan finde en, der passer til netop din terrasse.

  • Hængeparasol

Hængeparasoller er rigtig praktiske på store terrasser, over et bord eller ved et loungeområde. På hængeparasoller er stangen nemlig ikke i midten af parasollen, men ved kanten, og så hænger parasollen væk fra stangen og over fx terrassen, spisebordet eller loungemøblerne. Du undgår dermed at have parasolstang og –fod stående tæt ved bordet eller mellem nogle stole ved bordet for at skygge. Hængeparasoller generer altså mindre og er nemmere at placere. Til gengæld er den mere følsom over for vind og kræver en solid parasolfod for at stå sikker fast, da vægten hænger ud fra stangen og foden. 

  • Altanparasol

På altanen er der ikke plads til de store haveparasoller, og derfor har man selvfølgelig lavet altanparasoller, så der også kan komme skygge på altanen. De er mindre i størrelsen og kan ofte sættes fast på en anden måde end ved at bruge en parasolfod, som fylder på altanen. Men ellers fungerer de på samme måde som almindelige parasoller, og en parasol til altan har ofte mulighed for at tilte, så den kan afskærme bedst muligt for solen stråler.

  • Strandparasol

Det er ikke kun derhjemme, man kan have behov for at finde skygge. På stranden, hvor solen rigtig kan bage ned, er det rart at kunne finde skygge, og det gøres nemt med en strandparasol. Sæt parasollen direkte i sandet eller køb en passende strandparasolfod for at sætte den godt ned i sandet, og du er klar til en dag ved stranden. 

Parasollens form og funktioner

Der findes altså forskellige typer af parasoller, som du skal vælge mellem, og derefter skal du overveje, hvilken form, størrelse og funktioner parasollen skal have. Den klassiske parasol er rund, men du kan også købe firkantede parasoller. En firkantet parasol findes både som markedsparasol og hængeparasol, og forskellen er kun formen, og deraf hvor meget skygge den giver på terrassen.

Vigtigere er det måske at overveje, hvilke funktioner parasollen skal have. Du kan få en parasol med tilt, som betyder, at den kan knække på midten, og dermed skygge for en lavthængende sol. Meget praktisk, når solen er på vej op om formiddag eller ned om eftermiddagen. Og på altanen er det nødvendigt at kunne tilte parasollen. 

Til slut kan du overveje, hvordan parasollen hejses. Man kan finde parasoller med krank eller parasoller med almindeligt hejsesystem. Kranken er det håndtag, der drejes på for at slå parasollen op, mens det almindelige hejsesystem er med snoretræk. 

Parasolfod til parasollen

Når du har valgt parasol, skal du selvfølgelig også have en passende parasolfod. Er det en stor og tung haveparasol, du har valgt, så kræver det en stor og solid parasolfod i fx granit, hvor de mindre parasoller godt kan have en lettere parasolfod i plast, der fyldes med fx vand eller sand. Parasolfødderne kan typisk tilpasses parasollens stang inden for et interval, så en parasolfod passer til alle typer af parasoller. 

Det er en fordel at vælge en parasolfod på hjul, fordi den er nemmere at flytte rundt på terrassen i stedet for at skulle løfte den. En parasolfod med hjul kan spare dig for mange tunge og dårlige løft, og har parasolfoden ikke hjul, kan man få en rullevogn til den, så den er til at flytte rundt. 

Parasolovertræk beskytter parasollen

Med et overtræk til parasollen beskytter du den, når den ikke er i brug. Overtrækket hives over parasollen, når den er slået ned, og det beskytter mod vejr og vind, så dugen ikke bliver beskidt og nusset. Parasolovertræk gør det også nemmere at opbevare parasollen om vinteren. 

Markiser til at give skygge

Med en markise får du maksimal afskærmning for solen, og du slipper for parasolfødder og –stænger, der er i vejen og tager pladsen på terrassen. Markiser monteres på husmuren og køres ud og ind efter behov, og når de ikke er i brug, er der blot en diskret kasse på væggen frem for en stor parasol, der skal flyttes. Ved små byger kan man sidde i tørvejr under markisen, og den holder også duggen væk og holder på varmen, så du kan nyde sommeraftenerne endnu længere. 

Hvad koster en markise, tænker du måske, og prisen på en markise afhænger blandt andet af, hvor stor den er, og om det er en markise med motor. Størrelse vælger du naturligvis efter det område, som den skal dække. Det kan være et sværere valg, om den skal have motor. En markise med motor er nemmere at slå ind og ud, fordi motoren gør det, frem for du skal bruge et håndsving til det. Men prisen vil blive højere. Derfor skal du overveje, hvor meget du kommer til at bruge markisen, og om det så ikke er den højere pris på markisen værd for at få med motor. 

Læsejl giver læ på terrassen

Er det ikke solen, du har brug for at skygge for, men derimod vinden, så kan du få læ på terrassen med et læsejl eller udtrækssejl. Det kaldes også en sidemarkise, fordi den fungerer som en markise bare fra siden. Men uanset hvad det kaldes, så giver det læ og privatliv – især en fordel hvis du bor et sted med nyplantet hæk. Læsejlet består af en kasse med læsejlet og en stander. Kassen med læsejlet monteres på fx husmuren, og standeren i passende afstand hertil, så læsejlet kan trækkes ud mellem de to. Det kan trækkes ud efter behov og er derfor en mere fleksibel løsning end et hegn. Samtidig kan læsejlet bruges til at opdele udeområdet med fleksible ”skillevægge”, der kan køres ind og ud, som du ønsker.

Læsejlet er altså et fleksibelt alternativ til hegn og giver samtidig mulighed for at indrette udeområdet.

Køb din nye parasol og markise hos jem & fix

Skal du have en ny parasol eller markise, så se nærmere på udvalget her på siden. Når sommeren er over os, har vi et bredt udvalg af billige parasoller, og det er altid værd at slå et smut forbi din lokale jem & fix for at købe parasol og parasolfod eller finde et læsejl eller markise til terrassen.