Medarbejderjubilæum: 25 år med fuld fart på drift og udvikling

03. juni 2024

Det var tilfældigt, at Jimmy V. Knudsen landede i jem & fix – hans karriere var nemlig startet i en anden byggemarkedskæde - Woody. Skæbnen ville dog, at jem & fix købte kæden, og så fulgte Jimmy med. Han startede som souschef i jem & fix i Viborg, og to måneder efter blev han butikschef i Skive. Jimmy blev udnævnt til distriktschef i 2012 og har siden takket ja til en lang række af udfordringer, der gennem 25 år har formet hans karriere.

25 års jubilar

I 1999 var Jimmy V. Knudsen 22 år og i fuld gang med sin karriere, da han trak i den røde jem & fix-trøje for første gang. Gennem alle årene har han været motiveret af udvikling både af ansatte, ham selv og alle butikkerne i den efterhånden store kæde, som jem & fix er i dag.

 

Hvis man skal definere Jimmy, skal man bruge ord som ambitiøs, arbejdsom, kvalitetsbevidst og ordentlig. I dag er han regionschef med det overordnede ansvar for 13 butikker i Midt- og Vestjylland.

 

Udfordringerne kan bare komme an

For Jimmy har der ikke på noget tidspunkt været stilstand. Udfordringerne er hele tiden kommet hans vej – han skulle bare takke ja eller nej. Og han har altid takket ja.

 

- jem & fix har formået at udvikle sig massivt. Det har holdt mig til ilden, og jeg har fået mulighed for at have indflydelse på, hvordan vi drifter og udvikler. Jeg har altid været målbevidst og resultatorienteret, så det er spændende at få en opgave og kunne fuldføre den, samt fremvise gode resultater, siger Jimmy.

 

I 2005 blev Jimmy udvalgt og fik ansvar for at åbne en af de første butikker i Sverige. Opgaven lød på at opbygge tre butikker og ansætte og oplære personalet i den rette jem & fix-ånd.

 

- Der var ingenting, da jeg ankom til Karlskrona. Jeg var der i tre måneder, og vi arbejdede nærmest i døgndrift. Men det var fedt at skabe noget helt nyt fra bunden, husker Jimmy, der også blev dygtigere efter de tre måneder i Sverige. Erfaringerne tog han med sig, og i 2018 forlod Jimmy igen Danmark for en periode – denne gang skulle han stå for at åbne en af de første butikker i Norge.

 

De mange udfordringer har været lærerige, og Jimmy deler gerne ud af sin viden. Det at lære fra sig har spillet en stor rolle, og Jimmy har både afholdt kurser og undervist elever. I dag har jem & fix en elevuddannelse, som hvert år uddanner omkring 40 salgsassistenter, og Jimmy kan stolt sige, at han var med til at starte uddannelsen op tilbage i 2007.

 

- Sideløbende med mit job som butikschef blev jeg elev- og uddannelsesansvarlig. Vi tog rundt i landet på handelsskoler og fortalte om uddannelsen og jem & fix, husker Jimmy.

 

En lille kæde på vej til at blive Skandinaviens største byggemarkedskæde

Da Jimmy startede i jem & fix, var der omkring 20 butikker i Danmark. Siden er kæden vokset til mere end 200 butikker i Skandinavien, og Jimmy har været en stor del af udviklingen.

 

- Vi var en lille kæde dengang, men den var i rivende udvikling. Der var få systemer, og vi skulle opfinde mange arbejdsgange. Det var en stejl læringskurve, men jeg kastede mig ud i det, og jeg er altid blevet hørt, når jeg havde idéer til udvikling og optimering af den daglige drift, fortæller Jimmy og fortsætter:

 

- jem & fix var en lille familie, som i dag har vokset sig kæmpestor. Men allerede dengang havde vi en god forretning, og vores kerneværdi har ikke ændret sig. Virksomheden bliver driftet ud fra de samme værdier og det samme koncept, men motoren er blevet meget større, fortæller Jimmy.

 

Men selvom kæden er blevet større, er der stadig fart på udviklingen, og Jimmy fortsætter med at holde fokus på udvikling af medarbejderne, sine ledere og sine butikker:

 

- Der er stadig fart på, så vi står aldrig stille. Som regionschef er min opgave at skabe resultater, og det gør vi kun ved at have høje standarder. Hvis vi ikke er skarpe, så skrider det, og derfor skal vi hele tiden være på forkant med udviklingen.

Stor indflydelse på succesen

At Jimmy altid har arbejdet hårdt for jem & fix’ succes er ikke gået ubemærket hen. Driftschef Henrik Smed fortæller:

 

- Jimmy er altid meget ambitiøs og passioneret omkring jem & fix og sit arbejde, og han er aldrig bange for udfordringer, som han villigt påtager sig. Jimmy har igennem sine 25 år i virksomheden haft stor indflydelse på, hvorledes vi har hævet standarden, og måden vi arbejder på i vores butikker. Jimmy har en uvurderlig evne til altid at søge efter forbedringer og deltage aktivt i forbedringsløsninger, hvilket blandt andet er medvirkende til, at Jimmy er en meget vellidt kollega.