Havelåger


{{ totalProductsCount }} varer

{{ totalProductsCount }} vare

Inkl. fragt

{{ product.price }} /{{ product.unit }}

{{ product.preUnitPrice }} /{{ product.unit }}

{{ product.price }} /{{ product.unit }}

Webshop Butik
Der er ingen varer der matcher dette filter

Havelåger til dit havehegn

Skal du holde hunden inde i haven, eller har du blot markeret din have med et flot og praktisk hegn? Så skal der naturligvis også være en udgang i form af en havelåge. Hos jem & fix finder du et bredt udvalg af havelåger, der passer til vores havehegn, så du kan få indrammet haven, som du ønsker. Havelågerne fås i både træ og jern og i forskellige designs, så du kan finde den rette havelåge til dit hegn. 

Havelåger i træ

Har du et havehegn i træ, skal havelågen naturligvis også være i træ. Der laves rigtig mange forskellige træhegn, og derfor er der også mange forskellige havelåger i træ. Hos jem & fix finder du havelåger, der passer til vores havehegn. Det gælder fx den klassiske lamellåge, som passer til lamelhegnet. Et populært valg til at give læ og afskærme på terrassen, fordi det kan fås i en god højde. Men det kan også bruges til at indramme haven, og ønsker man en udgang, er det selvfølgelig nødvendigt med en lamellåge.

Fordelen ved at vælge havelåger i træ er den store variation i designs, træsorter og størrelser. Her kan du virkelig finde den stil, der passer bedst til dit hus og din have. Modsat havelåger i jern, så kræver havelåger i træ dog noget vedligeholdelse. De fleste træ havelåger er lavet i imprægneret træ, som kan modstå vind og vejr, og selvom det er et solidt materiale, så patinerer det med årene og kan trænge til at blive fornyet. Det kan være olie eller træbeskyttelse, du giver hegn og havelåge, så det bliver pænt igen.

Havelåger i træ er som regel billigere end dem i jern, og det samme gælder hegnet, så skal du have indhegnet et stort område, kan prisen selvfølgelig også spille ind på dit valg. 

Havelåger i jern

Har du valgt et hegn i jern, skal du selvfølgelig også have en havelåge i jern. Jern er et godt valg til hegn, fordi det er et solidt materiale, der kan klare vind og vejr. Det er ofte mere diskret at se, og derfor velegnet til forhaven, hvis du ikke ønsker en afskærmning foran huset. Hos jem & fix er vores havelåger i jern udvalgt efter at passe til havehegnet i jern. 

Når du vælger en havelåge i jern, er det vigtigt, at den har en form for overfladebehandling, så den ikke ruster. Det kan være en galvaniseret havelåge eller pulverlakeret. Havelåger i metal og stål skal altså gerne have en behandling for at kunne klare sig i det danske vejr. Har havelågen en overfladebehandling, er den 100% vedligeholdelsesfri – men det kan da være, du lige skal rengøre den engang i mellem. 

Vælg den rette havelåge

Når du vælger havelåge, skal den passe til det hegn, du har. Både stilmæssigt, men også i højden. Du kan selvfølgelig også lege med udtrykket og vælge en høj havelåge til et lavere hegn eller omvendt, men typisk vil havelågen have samme højde som resten af hegnet. Det giver et godt helhedsindtryk.

Hvor bred havelåge du skal vælge, afhænger af hvad du skal have igennem den. Skal der kunne komme en havetraktor eller større maskiner ind i haven, så vælg en dobbelt havelåge. Men er det bare til personer, er en enkelt havelåge et passende valg. 

Mal havelågen med træbeskyttelse

Havelåger i træ har den klare fordel, at du kan give dem et lag træbeskyttelse efter eget valg. Så ønsker du en sort havelåge eller en hvid havelåge, så er det nemt at gøre med et lag maling på træ havelågen. Du kan selvfølgelig også vælge en af de mange andre farver heldækkende træbeskyttelse eller bruge en transparent træbeskyttelse for at få træet til at stå flot frem. Du finder vores træbeskyttelse her.

Er du i tvivl om, hvordan du skal behandle dit træværk, så kan du se mere på denne side.

Byg selv en havelåge

Har du ikke fundet den havelåge, du gerne vil have, kan du gå i gang med et gør det selv-projekt. Der findes mange guides til, hvordan du bygger en havelåge, og det kan også være, du selv er i gang med tegningerne over, hvordan den skal se ud. Uanset hvad så har vi hos jem & fix alle materialer og beslag, som du skal bruge til en byg selv havelåge. 

Køb havelåge hos jem & fix

Vil du ikke give dig i kast med en byg selv havelåge, så finder du et bredt udvalg af havelåger i træ og metal hos jem & fix. Vores havelåger passer til vores havehegn, så du kan lave en åbning i indhegningen. Vi har billige havelåger til enhver smag, og du kan her på siden se vores udvalg. De fleste havelåger har vi ikke mulighed for at sende hjem til dig, så besøg din lokale jem & fix, hvor du kan se vores udvalg og finde den helt rigtige havelåge til dit hjem.