Sådan renser du afløbet

3-2-1-fix!

Du har sikkert oplevet, at vandet i vasken stiger, fordi det ikke vil løbe ordentligt igennem. Et stoppet afløb eller et afløb, der er ved at stoppe, kan være irriterende at bøvle med. Men der findes forskellige metoder, som du selv kan prøve af, og som måske kan løse problemet.

I vores fix det selv-film viser vi dig de mest almindelige problemer, og hvordan du selv kan fixe dem.

 

1: Tjek vandlåsen

Hvis vandet ikke kan løbe igennem, kan du starte med at tjekke vandlåsen. De nyere modeller er nemme at rengøre, da du ofte blot skal skrue den nederste del af og rengøre uden at afmontere hele systemet. 

Vær forberedt på, at der godt kan komme ildelugtende vand og skidt ud. Sæt derfor en balje under. Tøm baljen i toilettet og ikke i vasken, når du er færdig.

Tjek efter, om der skulle være hår eller andet snavs, som stadig blokerer. 

Brug en børste til at rengøre alt, så godt som du kan, med sæbe og varmt vand. Skru derefter det hele sammen igen.

Vandlås åbnes for at bliver renset

Vandlås åbnes for at bliver renset

2: Prøv med kogende vand

Hvis vandet stadig ikke kan løbe igennem, kan du med fordel prøve at hælde kogende vand i vasken for at se, om dette kan få skidtet i afløbet til at løsne sig, så vandet igen kan løbe igennem.

Kogende vand hældes i afløbet

Kogende vand hældes i afløbet

3: Brug en svupper

Hvis afløbet er helt stoppet, kan du bruge en svupper. Sæt svupperen over afløbet, fyld vand i vasken, og hold en hånd eller en klud for overløbet. Tryk svupperen ned, og hiv op et par gange for at løsne proppen af ​​skidt. Gentag øvelsen, indtil problemet er løst.

En svupper bruges til at frigøre en prop af skidt

En svupper bruges til at frigøre en prop af skidt

4: Afløbsrens

Hvis ingen af metoderne virker, kan du bruge afløbsrens. Men husk, at kemikalier er stærke og kan være beskadigende. Skyl efter med kogende vand.

Afløbsrens kan bruges til at opløse skidt i et afløb

Afløbsrens kan bruges til at opløse skidt i et afløb

5: Kontakt en VVS'er

Hvis ingen af ovenstående metoder virker, og du stadig oplever problemer med, at vandet ikke løber igennem, anbefaler vi, at du kontakter din lokale VVS’er. 

Badmøbel med håndvask, afløb og skuffer

Badmøbel med håndvask, afløb og skuffer

Se flere fix det selv-film