Dette værktøj har du brug for

Hvad kan du gøre selv?
Der er rigtig mange opgaver, du selv kan udføre derhjemme. Oftest gælder det bare om at være fornuftig og forberede sig godt på opgaven, inden du går i gang. Du bør søge de nødvendige informationer og råd, så du undgår at overtræde gældende regler og lovgivninger.

Herefter er det væsentligt at lave en liste over de materialer og værktøjer mv., der er aktuelle for opgaven, så du ikke kommer i gang og går i stå på et ubelejligt tidspunkt. jem & fix har dog åbent 360 af årets 365 dage, så her er der altid god mulighed for at supplere dit indkøb, så værktøjskassen altid er klar.

Hvilket værktøj har du brug for?
Afhængigt af hvilken gør det selv-type du er, er der forskellige ”pakker” af værktøj, der er praktiske at have.

Sikkerhedsudstyr!
Uanset mængden af gør det selv-arbejde er det væsentligt først at anskaffe sig det rigtige sikkerhedsudstyr. Det består som basis af sikkerhedsbriller, høreværn og handsker. Evt. kan sikkerhedssko/-støvler også være hensigtsmæssigt udstyr.

Forskelligt håndværktøj på et bord

Håndværktøj på et bord

Gør det lidt selv-typen?
Du kommer langt med følgende basisværktøj: hobbykniv, målebånd/tommestok, hammer, håndsav, bore-/skruemaskine med tilbehør, svensknøgle, skruetrækkersæt, unbrakonøgler og lidt malertilbehør. En god værktøjskasse med forskellige tænger, søm, skruer og rawplugs er altid en god idé.

Gør du lidt mere selv?
Har du evt. udendørsområder, der også skal passes, kan sortimentet udvides med murerværktøj, stige, højtryksrenser med forskelligt tilbehør som fx terrasse- og tagrenser og forskelligt akku-værktøj (dvs. værktøj, der er batteridrevet).

Vil du gerne kunne klare det meste selv?
Her kan der skrues op for udvalget af maskiner og værktøj som vaterpas, nedstryger (der kan save i metal), stiksav, vinkelsliber og fugeskærer/multisliber med mange anvendelsesmuligheder. Til sidst kan det være en stor fordel at anskaffe sig en kompressor, der gør det muligt at anvende værktøj til trykluft. Det kan fx være en dykker- og klammepistol eller malerpistol, hvor arbejdet bliver mange gange lettere pga. trykluften. 

Andre gode småting…
Arbejds-/pandelampe, gaffatape, lim, strips, fugemestersæt, lyn-/skruetvinger, vinkel, materialer til afdækning, overtræksdragt og sikkerhedsskruetrækkersæt (til brug ved el-arbejde) kan være gode værktøjer/materialer at supplere med.