jem & fix på studietur til Chicago

13. juni 2022

Hvert år kårer jem & fix årets butik, og i 2020 vandt jem & fix i Ringkøbing. Alle butikker blev målt på mange parametre, men i sidste ende var personalet i Ringkøbing bedst til at drifte og drive en sund forretning. Derfor inviterede jem & fix hele butikken med på studietur for at se nærmere på byggebranchen i USA, og i foråret 2022 var det endelig muligt at komme afsted.

Gruppebillede af deltagerne fra jem & fix foran The Home Depot

Målet med studieturen var at se på lavpriskoncepter, nye trends, varer, inventar og service. Chicago er den tredjestørste by i USA, og ser man på byggebranchen, er det en af de byer, der er længst fremme, så millionbyen er et oplagt sted til inspiration og nye idéer.

En oplevelse for livet

Line Corvenius Marcussen er butikschef i jem & fix Ringkøbing, og sammen med sit personale har hun haft en uforglemmelig tur.                    

”At komme til USA var en oplevelse for livet, der sidder dybt i os alle. At vi kan komme på sådan en tur fortæller meget om jem & fix. Det betyder ikke noget, om du arbejder i butikken tre timer om ugen eller om du er indkøbschef - vi skulle bare have en oplevelse sammen,” fortæller Line Corvenius Marcussen.

Selvom vi er små, er vi gode

Som butikschef i lille Danmark kan man have en idé om, at amerikanske byggemarkeder arbejder på en helt anden måde, men virkeligheden var anderledes.

”USA er kæmpestort, og jem & fix er lille i forhold til dem, men vi hørte om tiltag og systemer, som vi allerede har, så vi kommer tilbage med stolthed. Vi vidste godt, vi var gode, men vi forestillede os, at USA var længere fremme,” fortæller den stolte butikschef.

Gæstfriheden smitter

Selvom USA ikke viste sig at være længere fremme med tiltag og systemer, så overraskede det amerikanske butikspersonale positivt med deres gæstfrihed.

”Vi oplevede en særlig gæstfrihed, som har smittet af på os, og vi har et andet forhold til vores kunder nu. Det er de små ting, der tæller, som fx smil og øjenkontakt, fordi det får kunderne til at føle sig velkomne,” fortæller Line Corvenius Marcussen.

Lavpris går aldrig af mode

De amerikanske byggemarkeder viste tydeligt, at lavpris i den grad er gangbart. ”Vi var glade for at få bekræftet, at lavpris aldrig går af mode. Dem, der fokuserer på pris, har stor succes,” fastslår salgs- og indkøbschef i jem & fix, Peter Nyboe og fortsætter:

”Vi er ret gode til det, vi gør. Hvis Chicago er længst fremme, så halter vi ikke efter. Udviklingen skal altså komme fra os selv, så vi sikrer, at vi kan levere lavpris og gode kundeoplevelser.”   

Godt sammenhold og fælles forståelse

Hjemvendt fra USA er det tydeligt for personalet i jem & fix Ringkøbing, at de har fået et stærkere sammenhold.

”Vi er stolte af at arbejde i jem & fix. Tænk, at det kan lade sig gøre at sende os til USA. Der er et fantastisk sammenhold, både i butikken og med hovedkontoret. I butikken er vi kommet tættere på hinanden og har fået bedre forståelse for vores forskelligheder. Vi passer på hinanden, og vi er et godt hold. Det er nok også derfor, vi leverer gode resultater,” fortæller Line Corvenius Marcussen.

 

Kontakt

For yderligere information kan du kontakte salgs- og indkøbschef Peter Nyboe på 76 41 35 00.