Økologiske frø


{{ totalProductsCount }} varer

{{ totalProductsCount }} vare

Inkl. fragt

{{ product.preUnitPrice }}/{{ product.unit }}

{{ product.price }} /{{ product.unit }}

{{ product.alternativePriceInclVat }}/{{ product.alternativePriceUnit }}

{{ product.price }} /{{ product.unit }}

{{ product.alternativePriceInclVat }}/{{ product.alternativePriceUnit }}

Webshop Butik
Der er ingen varer der matcher dette filter
Kategorifilm Forspiring Froe Weibull Videofront Web

Sådan forspirer du frø

Økologiske frø til haven

Vil du gerne dyrke grøntsager, krydderurter og blomster økologisk? Så finder du her i jem & fix en masse forskellige frø til økologisk dyrkning. Frøene er mærket med det svenske KRAV-mærke samt EU's økologilogo, som betyder, at frøposerne er godkendt til økologisk dyrkning.

Se videre her og bliv inspireret til, hvad du skal have sået i haven.

Den svenske KRAV-mærkning

Alle vores økologiske frø er mærket med det svenske KRAV-mærke. KRAV er en privat mærkningsordning i Sverige, og det er altså ikke statskontrolleret som det danske Ø-mærke, men de har bemyndigelse til at kontrollere og certificere økologisk produktion. Der bliver stadig ført uafhængig kontrol med medlemmerne i mærkningsordningen, og en lang række store fødevarevirksomheder er med i KRAV-mærkningen. De producenter, der er med, producerer økologiske fødevarer med særlige krav til dyrevelfærd, sundhed, socialt ansvar og klimapåvirkning. Det vil sige, at hvis tekstiler er mærket med KRAV, er bomulden økologisk dyrket.

KRAV-mærkningen bruges også på de frø, vi har i sortimentet, og det er din garanti for, at frøene er økologiske og kan bruges til økologisk dyrkning.

EU's økologi mærkning

Udover at de økologiske frø er mærket med KRAV-mærket, har de også EU's økologimærkning, som kendes på bladet på den grønne baggrund. Det findes på varer, der er kontrolleret efter retningslinjerne i EU's økologiforordning. Mærkningen indeholder nogle minimumskrav, og så kan de enkelte lande tilføje andre krav til deres egen økologimærkning. Siden 2010 har det været lovpligtigt at bruge EU's økologimærke på økologiske fødevarer, der er færdigpakket inden for EU. Det skal gøre det lettere for forbrugere i hele EU at finde de økologiske varer.

Økologiske frø til blomster, grøntsager og krydderurter

Både KRAV-mærket og EU's økologimærkning viser altså, hvilke frø der er økologiske og kan anvendes til økologisk dyrkning. I jem & fix har vi økologiske frø til både blomster, grøntsager og krydderurter, ligesom du også finder økologisk jord, som du kan dyrke dem i. I takt med, at det bliver mere og mere populært at bruge økologiske frø, udvides sortimentet også. I første omgang er det mange af de populære grøntsager, blomster og krydderurter, der findes i en økologisk udgave. Det er grøntsager som fx agurk, karse, tomat, ærter og gulerødder, du kan finde til den økologiske have, mens vi har dild, basilikum og oregano som økologiske krydderurter for at nævne nogle.

Derudover har vi også forskellige økologiske blomsterfrø som solsikke, blomsterkarse og kornblomst. Med dette udvalg af frø til hele haven kan du komme godt i gang med den økologiske dyrkning. Ønsker du et bredere udvalg, har vi også vores almindelige frø, hvor der er flere sorter og varianter at vælge mellem, og så udvides det økologiske sortiment løbende. Du finder også økologiske plantesække i jem & fix, som er ideelle til de økologiske frø. Ligesom de almindelige frø er der også forskel på, hvordan de økologiske skal dyrkes. Nogle forspires, mens andre sås direkte på voksepladsen. Har du brug for redskaber til forspiring, har vi det naturligvis også jem & fix, og så er det bare på med havehandsken og komme i gang med at etablere din køkkenhave.