Bålfad & tilbehør


{{ totalProductsCount }} varer

{{ totalProductsCount }} vare

Inkl. fragt

{{ product.preUnitPrice }}/{{ product.unit }}

{{ product.price }} /{{ product.unit }}

{{ product.alternativePriceInclVat }}/{{ product.alternativePriceUnit }}

{{ product.price }} /{{ product.unit }}

{{ product.alternativePriceInclVat }}/{{ product.alternativePriceUnit }}

Webshop Butik
Der er ingen varer der matcher dette filter

Bålfad til at lave et sikkert bål i haven

Leder du efter et hyggeligt og stemningsfuldt alternativ til den klassiske kul- eller gasgrill, er et bålfad måske noget for dig. Med et bålfad har du mulighed for at lave det perfekte lejrbål på dit yndlingsspot i haven, men det kan også anvendes til rustik madlavning over bål. Bag snobrød, rist skumfiduser eller lav aftensmaden over bålet. 

Bålfadet kan anvendes som omdrejningspunktet i et bålsted, eller du kan udnytte, at det kan flyttes rundt og bruge det på terrassen, på græsset eller et andet sted i haven. Hos jem & fix finder du både bålfade og tilbehør til bålfadene, så du kan komme i gang med bålhyggen.

Skal det være bålfad eller bålsted?

Bålfad eller bålsted? Er du også forvirret over, hvad forskellen er? Bålstedet er et fast sted i haven, hvor der er plads til bål. Måske er der lavet en bænk eller andet at sidde på, så man kan hygge ved bålet, uanset om det er for at få varmen, lave mad eller aftenhygge med en guitar. Et bålfad kan derimod flyttes rundt i haven, og du kan derfor tage det frem efter behov og placere, hvor du ønsker, eller du kan bruge det i midten af bålstedet og lave bålet i bålfadet frem for på jorden.

Med et bålfad har mere kontrol over bålet end ved et traditionelt bål, ligesom det også er langt nemmere at tænde op. Derudover har et bålfad den store fordel, at det udvikler langt mindre røg end et bålsted, ligesom det bedre holder på varmen, og derfor er mere egnet til tilberedning af mad.

Men det ene udelukker bestemt ikke det andet, og du kan nemt kombinere fordelene ved både bålfad og bålsted ved at lave et bålsted, hvor du har et bålfad i midten til bålet. 

Placering af bålfad og bålsted

Bålfadet har du som sagt mulighed for at placere, hvor du vil i haven. Husk dog altid at bruge din sunde fornuft, når du tænder op. Bålstedet skal derimod have en fast placering, så overvej, hvor det vil være hyggeligt at være ved bålet, og hvor stort bålstedet skal være. Du kan nemt lave dit eget bålsted, og vil du bygge dit eget bålsted i haven, så kan du her se, hvordan du kan gøre det.

Det vigtigste er at huske reglerne om, at et bålsted skal placeres minimum 5 meter fra huse med fast tag og 15 meter, hvis det er huse med stråtag.

Størrelse, materiale, stativ og tilbehør til bålfadet?

Når du har fundet pladsen til dit bålfad i haven, skal du selvfølgelig have fundet det rette bålfad. Størrelse, materiale, og om det skal være på stativ eller ej, er værd at overveje. Og så kan du til sidst beslutte, om du får brug for noget tilbehør til bålfadet. Her er en kort guide til, hvad du skal overveje.

Stort bålfad i haven 

Drømmer du om et stort bålfad i haven med plads til hele familien? Bålfade fås i mange forskellige størrelser, og hvilken størrelse du skal vælge afhænger af, hvor mange I skal kunne være om bålet – og selvfølgelig den plads der er til bålfadet. Måske er et lille bålfad nok, men vælger du et stort bålfad, er der i hvert fald plads til hele familien, når der skal laves snobrød eller hygges ved ilden. 

Bålfad med rist

Et bålfad med rist er et rigtig godt valg, hvis du ønsker at lave mad over bålet. Her kan risten holde på maden, så det ikke skal lægges direkte i flammerne. Det kan man selvfølgelig også gøre, men vil du bruge bålfadet som alternativ til en grill, er det rart med en rist. Bålfade med rist findes også i en udgave på tripod, som holder både bålfad og rist oppe. 

Bålfad på stativ, fod eller tripod?

Designet på bålfadet er ikke uvæsentligt, når du forhåbentligt skal have glæde af det i mange år. Bålfade fås på stativ, tripod eller fod i en eller anden form, så fadet ikke vipper. Læs mere om de forskellige typer her:

  • Bålfade kan holdes af et stativ, som sættes under det runde fad.
  • Bålfade på fod er som regel lavet ud i ét, så det giver et mere stilrent design på bålfadet. Her er ikke noget stativ at tage sig af, men bålfadet kan bruges, som det er.
  • Bålsted på tripod er hejst op fra jorden. Tripoden holder bålfad og eventuel rist og har form som et tipi-telt. Det er derfor mere end blot et bålfad, men en slags dekoration til haven, der syner af mere end det traditionelle bålfad, der står på jorden.

Bålfade i støbejern

Bålfade kan laves af mange materialer, men bålfade i støbejern er blandt de mest populære. Støbejern er et tungt materiale, og det er rart med et bålfad, der står godt fast, selv hvis det blæser. Støbejern er desuden nemt at vedligeholde og får en flot patinering med årene. 

Bålfade findes også i andre materialer som fx stål og smedejern.

Tilbehør til bålstedet

Når det rette bålfad er valgt, så er det tid til at se på, hvilket tilbehør du skal have til. Det er i de senere år blevet populært at lave mad over bål, og derfor er udvalget af tilbehør også vokset. Pinde til pølser og snobrød, gryde til popcorn og pander til vafler og andre lækkerier er blot noget af det, du kan finde til bålfadet. Med det rette tilbehør bliver det kun sjovere at lave mad over bål, og du får helt sikkert også brugt bålfadet mere, når der er flere muligheder for at bruge det. 

Køb bålfade og tilbehør hos jem & fix

Du finder dit nye bålfad og tilbehør til det her hos jem & fix. Du kan på siden se vores aktuelle udvalg og købe et billigt bålfad, så du er klar til at lave bål i haven. Vi har også materialerne til at bygge dit eget bålsted. Mangler du tilbehør til bålfadet eller bålstedet, så finder du det også her og kan bestille online eller besøg din lokale jem & fix og køb bålfad og tilbehør i dag.