Gør-Det-Selv-værksted på Roskilde Festival 2017 28. juni 2017

støttet
/4

Makerspacet er skabt af en stadigt voksende skare af frivillige, der ønsker at Roskilde Festival skal være mere end øl, fest og musik og at skabe en kreativ platform der fejrer bæredygtighed, praktisk arbejde og glæden ved at skabe selv og sammen.

I Makerspacet bygger deltagerne alt fra solcelleopladere til smartphones, til intelligent lysende tøj, de kan prøve kræfter med 3D printer og laserskærer, genanvender plastik fra campingområdet og reparerer deres festivaludstyr i vores Repair Café.

I 2017 vil vi lave en Gør-Det-Selv-Workshop, hvor festivalgæsterne igennem hele ugen kan bygge møbler til deres lejr (stole, borde, etc.) og prøve kræfter med det kreative og praktiske arbejde med træ.

Bag Makerspacet står non-profit foreningen Maker der ønsker at udbrede gør-det-selv kulturen i Danmark og hjælpe danskerne med at genfinde glæden ved at skabe, reparere og modificere ting med hænderne. Alt i Makerspacet er frivilligt båret: opbygning, nedtagning og afviklingen af de mange kreative workshop varetages af frivillige gør-det-selv-amatører.

Træet som Makerspacet er konstrueret af (reglar, lægter, helplader, mv.) er igennem årene gemt og genbrugt i den udstrækning det har været muligt. Her på femte år trænger den midlertidige bygning, der sørger for læ fra både sol og regn, dog til en kærlig hånd.

Vi søger derfor jem & fix om tilskud til Gør-Det-Selv-Workshoppen samt materialer til reparation af Makerspacet. Vi skal bruge:

55 Reglar (47x100x3000)
95 Lægter (38x57x300)
87 Helplader i krydsfinér (15x1220x2440)
4 Armerede presenningger (6x10M)
Diverse spånskruer i forskellige størrelse
80 dåser spraymaling til dekoration
12 ruller malertape

Den anslåede værdi af materialer er skrevet inklusiv moms.

Under festivalen vil der løbende blive produceret en masse video- og billedmateriale, samt skrevet artikler og indlæg omkring gør-det-selv-kultur, maker-kultur og konkrete aktiviteter i Makerspacet.

Del denne side: