Efterisolering af loft

Spar på varmen med efterisolering af loft

Kapitler

Dette skal du bruge

Du skal bruge dette til isolering af loft

Samlingerne

Dette skal du sikre dig

Husk maske!

Støvet kan være farligt

Udskæring

Udskæring af f.eks. stolper

Reparation

Reparation af skade på gammelt loft

Se her hvordan du efterisolerer et loft

Der er mange penge at spare på varmeregningen ved at efterisolere sit loft, og det er et arbejde, der er lige til at gå til. De første 10 centimeters isolering gør den største forskel, men du vil stadig opnå en væsentlig bedre isolering ved at efterisolere med et eller flere lag mere.

Trin 1

Start med at tage arbejdshandsker og din støvmaske på, for det støv, som udskilles i arbejdet med isoleringsmaterialet, er ikke sundt for din hud og dine luftveje.

 

 Materialeliste

 

    Følg vores links og se udvalget

  

Trin 2

Det handler kort fortalt om at skære stykker af isoleringsmaterialet, så det dækker hele loftet. Du skal være meget opmærksom på, at samlingerne ikke må ligge oven på hinanden, når du lægger et nyt lag isolering oven på din eksisterende isolering. Hvis samlingerne ligger oven på hinanden, vil det skabe en kuldebro og derved miste dele af sin isolerende effekt. Derfor skal isoleringsstykkerne ligge forskudt i forhold til hinanden.

Trin 3

Du vil også blive mødt af steder, hvor træværk eksempelvis går op igennem isoleringen, og her skal du skære dine strimler meget fint til, så de lige nøjagtigt lægger sig op ad træværket. Hvis du tvinger isoleringen for meget, vil du presse isoleringen sammen, og så mister materialet også sin isolerende effekt.

Trin 4

Du skal undgå at træde for meget rundt i isoleringen, men når det er sagt, så kan det ikke undgås at træde i det enkelte steder, for at du kan komme helt ind i alle kroge med materialet. Når du har trådt i isoleringen, vil isoleringen gå i stykker eller presse sig sammen, og så er det nødvendigt at reparere de steder med et nyt lag isolering. Det gør du ved at skære det ødelagte stykke af. Tag dit ødelagte stykke, og læg det oven på et nyt lag isolering, for så at skære et identisk stykke rundt om. Dit nye stykke isolering kan du nu reparere det nederste isoleringslag med.

Ud fra de retningslinier kan du lægge al din isolering, så det dækker hele loftet.

Så er det fixet!