Udendørs træbeskyttelse

Sådan klargør og beskytter du dit udendørs træværk.

Kapitler

Mål fugten

Man skal måle fugten inden man går i gang

Fjern gammelt maling

Rens træværket godt inden start

Påbegynd malingen

Teknik og penselvalg

Få tips og se hvordan du træbeskytter

Du bør faktisk give dit træværk beskyttelse, inden du kan se, det trænger. Samtidig bør du måle fugten i træet, før det træbeskyttes. Så hvis du gerne vil vide, hvordan du gør det og beskytter træværket, så tag et kig på denne video eller følg guiden trin for trin.

Trin 1

Du skal starte med at måle fugten i træværket med en fugtmåler, da det er vigtigt, der ikke er over 15% fugt i træværket, når du træbeskytter det. Du skal stikke nålene på fugtmåleren ind i træet, så der er kontakt på langs af årerne.

 

 Materialeliste

 

    Følg vores links og se udvalget

 

Trin 2

Inden træbeskyttelse påføres, skal alt det løstsiddende, gamle maling renses af. Hvis underlaget ser relativt ok ud, kan en stiv børste bruges. Der er forskellige niveauer af, hvor medtaget træet er, så tjek afskalninger og vask grundigt, hvis der er alger. Er træværket meget medtaget og udpint, bør du bruge en grunder, inden ny træbeskyttelse påføres.

Trin 3

Start med at omrøre træbeskyttelsen med en ren pind.

Trin 4

Brug den pensel, du synes, der er bedst til at påføre træbeskyttelsen med. Til at starte med kan du male lidt på kryds og tværs for at nå ned i alle strukturer, men det sidste strøg skal være i træårernes retning. Så får du træets egen naturlige struktur med ud igennem den sidste overflade.

Så er det fixet!