Hvordan sætter jeg en hylde op???

Kapitler

Det skal du bruge

Opmåling

Vælg det rette bor

Put dyblerne i hullerne

Vælg den rette bit

Sæt hylden op

Sådan hænger du en hylde op

Vil du gerne selv kunne hænge en hylde op? Vi guider dig igennem projektet og kommer med tips og tricks til, hvad du skal være opmærksom på for at få det bedste resultat.

I filmen har vi valgt en svævehylde med skjulte beslag, men man kan sagtens bruge fremgangsmåden til andre typer af hylder. Dog skal man være opmærksom på, at beslagene kan være forskellige, og at der skal måles forskelligt op.

Opmåling

Som start er det vigtigt at måle grundigt op, så din nye hylde kan hænge flot og præcist.

Brug her en blyant, en tommestok og et vaterpas. Når du har bestemt dig for, hvor du vil hænge din hylde op, sætter du et mærke på din væg med din blyant. Brug her dit beslag og dit vaterpas, så du ved præcis, hvor dine huller skal være.

Sådan hænger du en hylde op - opmåling

Vælg det rette bor

Inden du begynder at bore, skal du identificere hvilken type væg, du har, for at finde ud hvad hvilken type bor du skal bruge. Se også fix det selv-filmene hvordan borer jeg hul i væggen og sådan bruger du en bore-/skruemaskine for flere tips og tricks.

Når du skal bore, kan det være en god idé at hænge en pose på væggen under det sted, hvor dit hul skal laves eller få en til at holde en støvsuger under, så du har styr på rengøringen fra start.

Sådan hænger du en hylde op - vælg det rette bor

Put dyblerne i hullerne

Put nu dine dybler i de huller, du lige har boret og brug evt. en hammer til at slå dem helt ind til væggen — men pas på ikke at ramme væggen.

Sådan hænger du en hylde op - put dyblerne i hullerne

Vælg den rette bit

Vælg den bit, der passer til din skrue og indstil din bore-/skruemaskine til at skrue.

Sådan hænger du en hylde op - vælg den rette bit

Sæt hylden op

Tag skruerne ud fra dine dybler og put dem ind din hyldestøttes huller. Skru derefter skruerne, med hyldestøtten, ind i dine dybler igen.

Din hylde er klar til at blive sat på, og du kan nu se frem til, at den kan pynte i dit hjem.

Sådan hænger du en hylde op - sæt hylden op