Venus

21. januar 2021
Ansøger: Hvide Sande Træskibslaug
Venus, et projekt for søulke

Vi er et Træskibslaug med 40 medlemmer i alderen 1-86 år, som startede i juni 2019.

Vores formål er bl.a.:

  • At opretholde interessen for klinkbyggede hav/fjordbåde, samt sejlads med bådene.
  • At bruge og vedligeholde foreningens både.

Vi er igang med renovering af skibet Venus, der er et erhvervsskib fra 40’erne. Skibet reddede vi fra ophugning maj 2019, siden har medlemmerne afrigget skibet helt og er begyndt opbygningen igen. Vi vil ansøge om støtte fra jer til materialer, så vores aktive og dygtige medlemmer kan færdiggøre projektet.

Vi har mange ældre søulke, som nyder at få tiden til at gå især her i Corona tiden, og elsker at fixe ting, hvor de kan gå alene eller parvis og arbejde på Venus. Derud over har vi yderligere to skibe, der skal sejles med og vedligeholdes. Venus er blevet et kært projekt for alle, men for at gøre Venus sejlklar mangler vi materialer og værktøj.

Vi har rent økonomisk kun medlemmers kontingent, som også skal dække lokaleleje, vedligeholdelse af de 2 andre både etc. Så enhver håndsrækning er kærkommen for at holde medlemmerne fortsatte interesse og glæde ved vinterens renovering. Samtidig kan vi mærke det har betydning her i Coronatiden, at selvom man kun gå en eller to og arbejder, så er der en fællesskabsfølelse, der rækker langt ud til de øvrige medlemmer.

Vi har medsendt en video af vores sejlende skibe, vores ønske er, at Venus denne sommer, kan sejle sammen med dem.

Ønskede materialer

Vi har vedhæftet materialelisten som et billede, da der ikke er plads nok her.  (Billede nr 3)

Projektet - efter