Aspargeskartoffel til dyrkning i haven
Aspargeskartoflen er en gammel traditionel dansk spisesort, som er gul i skindet og kødet, og har en god, nøddeagtig smag. Den er god som både fastkogende pillekartoffel og salatkartoffel. Aspargeskartofler har en lang, krum form.
Det er en middeltidlig/tidlig sort, som kan forspires, hvis du ønsker. Dyrkningsvejledningen er:
Meget tidlig sort: Kan med fordel forspires 2-4 uger for lægning. Kan lægges ved jordtemperaturer ved 5-8°C. Bør nok overdækkes med enten fiberdug eller perforeret plastik.
Tidlig sort: Kan forspires, men ikke nødvendigvis. Lægges i haven/potte, når jordtemperaturen er ca. 8°C.
Forspiring består af opbevaring ved 12-15-18 °C afhængig af længden af forspiringen (4-3-2 uger). (Der er ikke en hel formel for dette, men nogenlunde således). Kartoflerne bør forspires under lys, da der ønskes korte kraftige spirer.
Lægges i slut april-start maj og kan høstes i august-september.
Om aspargeskartoflen:
- Anvendelse: Salatkartoffel, spisekartoffel
- Udbytte: Lav til middel
- Knoldform: Lange, bananformede knolde
- Knoldstørrelse: Små