Lægning af træterrasse

Få gode råd til at lægge din egen træterrasse.

Kapitler

Dette skal du bruge

Når du sætte terrassebrædder op

Placering

Hvor skal brædderne sidde?

Tilpasning af brædder

Husk et lille smig

Afstand

Afstand mellem brædderne

Tip!

Skruerne

Samlingerne

Vil du vide, hvordan du lægger en træterrasse?

At lægge sin egen terrasse kan måske virke som et uoverskueligt projekt. Det behøver det dog ikke være. Følg blot rådene i ovenstående film, og du er klar til at gå i gang.

Trin 1

Det første trin i opbygning af træterrasse, er at opsætte fundamentet til terrassebrædderne. Her kan du se en film om, hvordan du opbygger fundamentet til din træterrasse.

Trin 2

Når fundamentet er klar, kan du gå i gang med at lægge terrassebrædderne på.

 

 Materialeliste

 

    Følg vores links, og se udvalget

  

Det giver et pænere resultat, hvis du lægger samlingerne forskudt for hinanden. Sæt et mærke på terrassebrættet, så du ved, hvor du skal skære. Husk at give brædderne et lille skråt snit, så de to brædder på overfladen rører ved hinanden, men derfra går fra hinanden.

Når du lægger dine brædder, skal du selvfølgelig sørge for, at det første bræt ligger fuldstændigt lige. Her kan det være en god idé at bruge en snor at styre efter.
Det næste bræt skal placeres ved siden af, således at der et lille mellemrum til det forrige, da træet skal have plads til at give sig afhængigt af luftfugtigheden.

Trin 3

Du får det bedste resultat, hvis du benytter skruer. Brug skruer, der er egnet til at være udendørs. Man kan også sætte søm i med en sømpistol, men det kan give splinter omkring sømmet, som ikke er behageligt for bare fødder. Der sætter skruerne sig pænere.
Arbejder du med hårdt træ, skal du undersænke, inden du sætter skruerne i.

En af udfordringerne ved at arbejde med lange terrassebrædder er, at de godt kan give sig i forskellige retninger. Vær derfor opmærksom på, at de ikke bugter sig for meget, inden du sætter dem fast i begge ender. Ligeledes skal du være opmærksom på, at træet også kan give sig på den anden led; derfor er det vigtigt, at alle brædderne ligger med den samme side opad. Husker du på disse ting undervejs, får du hurtigt lagt en pæn terrasse.

Så er det fixet!