Montering af loftlampe

Bliv godt klædt på til selv at installere lamper.

Kapitler

Dette skal du bruge

Når du montere en loftlampe

Tilkobling af ledning

Gør det inden du sætter den op

Opsætningsbeslag

Montering af beslag

Strøm

Tilkobling af strøm

Sådan monterer du en loftlampe

Denne video viser, hvordan du hurtigt og let kan sætte en lampe i loftet. Det er en af de ting inden for elarbejde, man gerne må gøre selv. Men husk naturligvis at slukke for strømmen, inden du går i gang.

Trin 1

Start med at måle ud, hvor lang en ledning du skal bruge, og afisolér enderne med en afisoleringstang. Ledningen sættes først fast i lampen ved at skrue de enkelte ledninger fast i skrueterminalen. Der sidder allerede en brun og blå ledning heri, så det er bare at følge farverne.

 

 Materialeliste

 

    Følg vores links, og se udvalget

  

Trin 2

Lampen skal monteres på et bøjlebeslag, der sættes fast på loftet, hvor lampen skal sidde. Start med at holde beslaget på lampen, så du kan se, hvordan det skal vende i forhold til, hvor ledningen kommer ud. Så er du sikker på at få ledningen ud den rigtige vej i forhold til lampeudtaget. Når lampen er monteret på beslaget, skal du tilslutte ledningen. Husk først at sikre dig, at der er slukket for strømmen til lampeudtaget.

Trin 3

Når du har sikret, at strømmen er slukket, kan du bruge en skruetrækker til at løfte dækslet af. Husk at vende dækslet rigtigt og sætte det på ledningen, inden den tilkobles lampeudtaget, da du ellers er nødt til at tage ledningen fra igen for at kunne få dækslet på. Når dækslet er taget af, kan du se fire poler. Den blå ledning skal tilkobles N (står for neutral eller 0), og den brune skal tilkobles M1. Prøv om det virker ellers flyt den brune ledning til M2. Sæt ledningerne fast i terminalerne, inden kabelaflastningen spændes fast, og monter dækslet.

Trin 4

Til sidst kan du lige tænde lampen og sikre, at alt virker, og så er det bare om at sætte ledningen fast på loftet med kabelclips.

Så er det fixet!