Montering af dørgeb

Se hvordan du monterer et nyt dørgreb på din yderdør og ikke mindst en ny låsecylinder.

Kapitler

Cylinderen

Hvordan virker en dørcylinder

Udfordring

Tilpasning til dørtykkelsen

Montering

Montering af cylinder

Test

Test af cylinder

Vrider og cylinderring

Slutmontering

Greb

Montering af dørgreb

Sådan monterer du dørgreb og låsecylinder

Nu skal du se, hvordan du monterer et nyt dørgreb på din yderdør og ikke mindst en ny låsecylinder. Tag et kig på videoen eller følg guiden trin for trin.

Trin 1

Først viser vi, hvordan en cylinder virker. Når du tager cylinderforlængerne af, kan du se, at der på bagsiden bare er en streg, der bevæger sig, når man bevæger nøglen, og som skal have kontakt til resten af systemet, som sidder inde i din låsekasse.

 

 Materialeliste

 

    Følg vores links, og se udvalget

  

Trin 2

Udfordringen er tykkelsen på døren, da der ikke rigtig er nogen standarder herfor. For at få cylinderen til at passe skal der evt. skaffes nogle cylinderforlængere, hvis du mangler lidt i forhold til tykkelsen af døren. Vi skal bruge to til denne dør og starter med at tage nøglen ud, så vi kender positionen i forhold til, når nøglen er ude.

Trin 3

De to pile, der er inde i krydsene, skal vende nedad, så de skal lige drejes i position.

Trin 4

På indersiden skal der være en vrider. Det er faktisk bare en skive med tre huller i, hvor der er en medbringer forneden, der skal pege ind i huset. Skruerne foroven skal pege mod cylinderen. Monter skiven med de to skruer øverst. Herefter skal du samle de to forlængere og sætte cylinderen på og montere enheden på de to skruer, hvorefter du bare skal spænde skruerne. Tjek monteringen ved at sætte et greb på og bruge det. Her kan du se om dine svingriller kommer ud, og om systemet låser.

Trin 5

Ser det fint ud, er det bare at fortsætte med vrideren på indersiden og cylinderringen på ydersiden. Cylinderringen kan du få i forskellige tykkelser, så du kan justere og få en helt glat overflade mellem cylinder og cylinderring. På denne måde sikrer du, at man ikke kan få fat i cylinderen med en tang udefra. Husk den glatte side af skruen skal sidde på ydersiden og den med kærv på indersiden. Igen lige tjek at låsesystemet kører.

Trin 6

Monter grebene, og skru dem fast. Igen skal du huske, at den glatte side af skruen skal være på ydersiden af tyverisikringsmæssige hensyn. Til sidst er der kun at spænde den lille skrue i grebet og tjekke, at det hele virker.

Så er det fixet!