Vask og blandingsbatteri

Her kan du blive klogere på at installere en håndvask og et blandingsbatteri.

Kapitler

Dette skal du bruge

Når du montere vask og blandingsbatteri

Lav hul til vasken

Skær hul til vask i bordpladen

Afløb

Montering af afløb

Blandingsbatteri

Montering af blandingsbatteri

Vask

Montering af vask

Lær at montere vask og blandingsbatteri

Man behøver bestemt ikke være VVS-mand/kvinde for at montere en håndvask og et blandingsbatteri. Følg trinene i denne guide, og du vil blive overrasket over, hvor let det er.

Trin 1

Du starter med at lægge vasken på bordpladen, der hvor den skal være, hvorefter du tegner en streg rundt om vaskens krave. Husk at trække lidt fra, så vasken ikke falder igennem hullet. Et godt udgangspunkt er at trække 15 mm fra. Sæt godt med streger, så du har noget at styre efter, når du går i gang med at skære ud.

 

 Materialeliste

Når du har tegnet stregerne op, borer du et hul nær den inderste streg, så stiksaven kan komme igennem. Inden du går i gang med at save, er det en fordel at dække tappestederne, så der ikke kommer savsmuld i dem.

Trin 2

Brug stiksaven til at skære hullet ud med. Når du har tjekket, at vasken passer i hullet, monterer du afløbsrist og slange på vasken. Nu kan du i princippet sætte vasken fast, men skal du også have monteret et blandingsbatteri, er det en fordel at gøre dette først. Det gør du ved at bore et hul med et hulsavsbor, der hvor armaturet skal være. Du kan nu placere blandingsbatteriet i hullet, og tilkoble slangerne til tappestederne. Husk at tjekke hvilken slange, der er hhv. varm og kold, inden du skruer dem fast til de respektive tappesteder.

Trin 3

Når du skal fastgøre vasken, fuger du først med silikonemasse langs vaskens krave. Herefter placerer du vasken i hullet og skruer spændebeslagene på. Så sidder vasken fast, og du kan nu montere vandlås og afløbsslange.

Så er det fixet!