Forberedelse
Når du vil dyrke grøntsager i din have, er det afgørende med god jord, så tag dig tid til at forberede og gøre den klar til såning. Brug en kultivator til at kultivere jorden, så den er løs. Er der ukrudt, er det vigtigt at fjerne det hele, så det ikke kommer igen. Fjern også eventuelle sten.
Undersøg jorden – er den sandet eller lerholdig? Er den meget sandet, kan du supplere med muldjord. Er den omvendt leret, kan du blande sand i.
Gødning
Din jord skal gødes, hvis du vil have succes med dine afgrøder. Det er nemlig vigtigt, at jorden er fyldt med næring, men når du fx hiver gulerødderne op af jorden, fjerner du samtidig næringsstoffer. Ved at gøde jorden giver du næring tilbage til jorden og undgår, at den bliver udpint.
Vanding
Det er vigtigt, at du vander din køkkenhave grundigt, når jorden har brug for det. Hvis du vander ofte, men kun giver jorden lidt vand ad gangen, kan det nå at fordampe inden, det når ned til rødderne. Det er derfor en god idé at vande færre gange, men give mere vand. Tidspunktet, du vander, spiller også ind. Giver du køkkenhaven vand morgen eller aften, er der mindre risiko for, at vandet fordamper.
Du kan med fordel bruge regnvand til at vande din køkkenhave. Det er både godt for planterne og vandregningen. Vær opmærksom på, at regnvand ikke bør bruges til at overbruse afgrøder, som spises rå, da der kan være bakterier i vandet.