Insekthegn

21. oktober 2020
Ansøger: Boeslunde Gymnastikforening, afdeling Mænds Mødested
Etablering af insekthegn. Vi ønsker meget at etablere et insekthegn til gavn for både insekter, pindsvin og mindre fugle. Vi har brug for runde pæle, et pælebor og en pælehammer samt jerntråd.

Vi har for et par år siden fået et udvalg under Boeslunde Gymnastikforening, som vi kalder for Mænds Mødested.

Vi er 5-7 mænd her i byen, som har slået os sammen for at passe nogle af vores grønne områder, som Slagelse Kommune ikke tager sig af. 

Vi har fået sat et gammelt klubhus i stand og mødes der hver fredag formiddag. Så går vi i gang med f.eks. at slå græs og trimme omkring vores Motionsoase, bålhytte og shelters og krolfbane. Vi flækker også brænde til bålhytten og ser til, at der er pænt og ryddet op i området. Hvis der er borgere, der har problemer med f.eks. en cykel eller græsslåmaskine, så er der i klubhuset et lille værksted, hvor vi kan hjælpe med at ordne småting.

Vi er lagt ind under Boeslunde Gymnastikforening af hensyn til økonomien omkring istandsættelse af huset og så også fordi, vi ikke er så mange, så vi kunne oprette en selvstændig forening.

Med hensyn til projektet er det jo meget oppe i tiden at passe godt på naturen og når vi går og beskærer buske m.m., føler vi jo, at det vil være forkert bare at køre grenene væk, men at lave noget som insekter og fugle og pindsvin kunne få gavn af. 

I det område, hvor hegnet skal placeres, vil der også komme børn forbi fra den nærliggende skole og børnehave og de kan jo blive undervist i, hvad meningen er med sådan et hegn. Kommer det op, vil vi formidle det videre til institutionerne.

Ønskede materialer

9813075 runde pæle ø7 x 240 ca. 12 stk
9040044 pælebor
9037749 pælehammer
9023179 jerntråd 2 mm x 200 m